Muretsemine ei aita elu muuta

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Koolitaja Kaido Pajumaa kirjutab ajakirjas Naised, et kui tahad teada saada, mida sa tahad 2011. aastal saavutada, lase end täiesti vabaks - lase lahti enda hirmudest, et see ei ole võimalik ja seda ei suuda.

Pajumaa sõnul ei tea me ju tegelikult, mis on võimalik - näiteks eelnevale viiele aastale tagasi vaadates leiab sealt kindlasti olukordi, mis lahenesid ootamatult.

«Meie elu on lihtsalt selline, et me ei suuda näha järgmise kurvi taha, kus meid võib oodata jackpot õigete inimeste või juhuste näol. Kui me ei loo oma pähe visiooni enda elust, ei oska me õigel hetkel seda jackpot’i ka ära kasutada,» märkis koolitaja.

Pajumaa sõnul on inimesed tavaliselt muretsemise režiimil, kuid kõige olulisem meie elus on meelerahu - muretsemine ei lahenda aga ühtegi olukorda ning kui soovime ka reaalselt midagi ära teha, peame tegutsema.

Tegutsemine peab aga koolitaja selgitusel välja kasvama meelerahust, mitte meelerahu ei peaks tulenema tegutsemisest. Kui meie alateadlik meeleseisund on positiivne ning lahendustele orienteeritud, mitte aga muretsemisele ja probleemidele programmeeritud, tekitab see meie ellu just sarnaseid olukordi - positiivseid sündmusi, lahendusi olukordadele.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles