Mahlane ahjukana köögiviljadega

, toitumisnõustaja ja personaaltreener
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahlane ahjukana.
Mahlane ahjukana. Foto: Kati Orgu

Ideaalne valik õhtusöögiks: ahjus küpsetatud kana poolkoivad köögiviljade lisandiga.

Mahlane ahjukana ja köögiviljad

Kahele

Koostis:

  • 400 g brokoli, lillkapsa ja porgandi külmutatud köögiviljade segu
  • 450 g broileri poolkoibasid
  • 150 ml köögiviljapuljongit
  • 50 ml vahukoort
  • 2 sl võid
  • 1 sl õli
  • veidi sidrunimahla
  • maitse järgi tšillihelbeid
  • soola

Pruunista poolkoivad kuumal õlisel pannil. Pane poolkoivad ahjuvormi ning vala peale puljongivedelik ja vahukoor. Küpseta eelsoojendatud ahjus 170 kraadi juures umbes 40 minutit. Keera poolkoibasid küpsemise ajal paar korda ümber, et need ühtlaseks küpseksid.

Sulata pannil köögiviljad. Lisa või, veidi sidrunimahla, soola ja maitse järgi tšillihelbeid. Serveeri poolkoivad koos köögiviljadega. Kastmeks võta ahjus olnud puljongivedelikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles