Millises vanuses on meil kõige rohkem sõpru?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadlased tegid kindlaks, millises vanuses on meie sõprade ringkond kõige suurem. Selgub, et kõige rohkem sõpru on meil 25-aastaselt.

Üks Euroopa kõnekeskus uuris 3,2 miljonilt inimeselt, kui paljude inimestega nemad regulaarselt suhtlevad. Teadlased analüüsisid neid andmeid ja selgus, et kõige suurem tutvusringkond on inimestelt just 25-aastaselt, kirjutab Elite Daily.

Mida vanemaks sa saad, seda väiksemaks võib su sõprade ring jääda ja see võib kahaneda kuni 40. eluaastani. Teadlased tegid kindlaks, et keskmiselt suheldakse iga kuu telefoni teel umbes 15 lähima sõbraga. 

Uurimuses vaadeldi vaid neid sõprussidemeid, mida «hoitakse elusana» tänu telefonikõnedele. Need trendid võivad oluliselt erineda siis, kui võtta arvesse näiteks neid inimesi, kellele meeldib oma sõpradega suhelda e-kirja või sõnumi teel. 

Huvitaval kombel leidsid teadlased, et erinevalt levinud arvamusele, ei mõju sotsiaalmeedia ja elektrooniliste seadmete populaarsuse kasv näost-näkku suhtlemisele halvasti. 

Selgus seegi, et naised polegi kõige suuremad lobisejad. Mehed suhtlevad oma semudega palju rohkem telefoni teel, aga seda tavaliselt kuni 40. eluaastani, pärast mida jääb neid suhtlemisi vähemaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles