Ilus üllatus: avalikus kohas imetamise eest võib ka komplimente saada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljusid emasid on kritiseeritud sellepärast, et nad on teatud olukordades oma lapsi avalikus kohas imetanud. Selline teguviis toob kaasa häbistamise ja palju negatiivseid kommentaare, kuigi tegemist on äärmiselt tavalise tegevusega.

Üks Põhja-Carolina osariigis elav naine sai aga tõeliselt suure üllatuse, kui temale tehti selle eest hoopis kompliment. Becky Wetherington oli oma perega väljas söömas, kui tema 3-kuune poeg tahtis süüa saada. Naine tunnistas, et selliseid olukordi on varem vaid korra ette tulnud ja siis oli restoran peaaegu tühi, vahendab Huff Post.

Wetherington muutus üsna närviliseks, kuid teadis, et ta lihtsalt peab oma pojale rinda andma ja tegi seda märkamatult. Hiljem tuli nende juurde üks naine, kes pani käe värske ema õlale ja küsis, kas ta imetas eelnevalt oma poega. Võõras naine ütles, et see on väga ilus tegu ja et Wetheringtonil on imekaunis perekond. «Ma proovisin end vaos hoida, kuid see oli väga liigutav,» kirjutas ta sotsiaalmeedias.

Wetherington oli kuulnud palju lugusid sellest, kuidas naisi on avalikult imetamise eest lausa solvatud ja tundis heameelt, et tema esimene tagasiside oli niivõrd soe ning positiivne. «Järgmine kord, kui sarnane olukord peaks tekkima, siis ma tunnen end juba palju mugavamalt,» leidis naine.

Ta otsustas oma kogemust sotsiaalmeedias jagada, et inspireerida ka teisi lapsevanemaid. «Imetamine on muutunud nii tundlikuks teemaks. Ma tahtsin jagada lugu, mida võiksid lugeda kõik emad, hoolimata sellest, kuidas nad oma lapsi toidavad, ja et nad tunneksid, et teevad oma lapse jaoks õige valiku,» ütles Wetherington Huff Postile. Ta rõhutas seda, et kui ema on otsustanud avalikus kohas lapsele rinda anda, siis tuleks seda aktsepteerida.

«Kui sinul on mugav, siis on ka laps rahulik. Kui sa ei tunne end turvaliselt, enesekindlalt ja julgelt, et imetada ükskõik, kus sa oled, siis sa pole vaba, sind kammitsevad kriitika ja stigmad. Ja see ei ole vastuvõetav,» nentis Wetherington. 

Kuna imetamine pole olnud naise perekonnas tavapärane asi, siis ta tundis end väga närviliselt, kui pidi pojale esimest korda rinda andma. Kui mõned väiksemad takistused kõrvale jätta, tunnistas naine, et imetamine on olnud positiivne kogemus ja tal on hea meel, et abikaasa Todd on teda igati toetanud. Ja hiljutine kogemus restoranis andis naisele veelgi julgust juurde. 

«Kuni selle hetkeni oli edukalt oma poega toitnud ilma, et oleksin «vahele jäänud» – justkui ma oleksin teinud midagi valesti, mida ma üritasin varjata. See naine tekitas minus tunde, et ma ei peaks imetamise pärast üldse närvis olema. Ülejäänud õhtu jooksul ma muudkui naeratasin,» sõnas noor ema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles