Kuidas erinevate tähtkujudega õigesti vaielda?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sa võid ju imestada, et kuidas küll saab vaieldes sulle kasuks tulla see, kui tead oma vestluskaaslase tähtkuju. Tähtkujudel on aga teatud iseloomujooned, mis kehtivad kõigi kohta ja kui sa oskad neid ära tunda, siis on kergem ka vaidlustes peale jääda.

Elite Daily koostas juhendi, kuidas erinevate tähtkujudega õigesti vaielda.

Jäär

Jäärad ei tunnista kunagi, kui nad on eksinud. Sageli on probleemiks seegi, et Jäär lihtsalt ei tea, millest ta räägib. Ta võib vaidlusega liituda hetkel, mil ta on kuulnud vaid pooli fakte ja eeldab, et kõik teised on tema sekkumisega nõus. 

Jää endale kindlaks ja vasta talle faktidega. Ära muutu emotsionaalseks. Kui ta vaatab sind nii, nagu sa oleksid just tervet tema suguvõsa solvanud, siis see pilk reedab, et vaidlus on läbi saanud. 

Sõnn

Sõnni puhul tuleks osata märgata seda, et tüli on tulekul. Ta võib negatiivseid tundeid nädalaid enda sees hoida enne, kui ta ühel hetkel kõik välja plahvatab. Kui Sõnn saab vihaseks, siis ei taha keegi tema teele ette jääda.

Hea on see, et kui sa suudad kontrollida Sõnni viite meelt, siis on ta sul käpa all. Pane näiteks muusika mängima, muuda valgustus mahedamaks ja valmista midagi head söögiks. See mõjub Sõnnile hüpnotiseerivalt ja ta unustab vaidluse kiirelt.

Kaksikud

Kaksikud naudivad väga vaidlemist. Ta võib lausa vaidluse ajal toimuvat teistega Twitteris jagada või vahepeal Google'i abiga fakte otsida, mis tema seisukohta toetaksid. 

Parim moodus vaidluse võitmiseks on see, kui sa ütled väga kergelt ja lihtsalt seda, mida öelda tahad. Kasuta loogikat, mitte emotsioone. Seejärel liigu edasi. Kui Kaksikud on end juba väga «üles kruttinud», siis on temaga väga raske suhelda ja parim lahendus on lihtsalt vaidlus lõpetada ja ära minna. 

Kaksikud ei tunnista kunagi, et nad jäid vaidluses alla, kuigi nad teavad seda hästi. Kui võtta Kaksikutelt ära võimalus rääkida, siis sellega võtad sa temalt ära ka võimu.

Vähk

Vähiga vaieldes ei ole raske vaidlust võita, aga proovi seda teha ilma, et riivaksid tema tundeid. Vot see on juba keerulisem. Kasuta rahulikke ja leebeid väiteid, kuid ürita oma mõte edasi anda. Ole kaastundlik ja anna Vähile piisavalt hingamisruumi. Kinnita talle, et sa armastad teda ja oled temale lojaalne.

Kui te elate koos, ära mõtlegi sellele, et ähvardad teda välja kolimisega. See paneb teda plahvatama.

Lõvi

Parim viis, kuidas Lõviga vaieldes peale jääda, on see, kui teed endast nii suure tola, et Lõvi otsustab, et ta on liiga hea sinuga vaidlemiseks. Kui su käitumine mõjub Lõvile, siis ta tunneb sulle kaasa ja mõnes mõttes on see ju sinu jaoks võit.

Aga Lõvi tuleb sellest tülist ikkagi paremana välja kui sina. Ent selline pooleldi võitmine on kahjuks ainuke variant, mis sul on. Kaotamine ei oleks väärikas ja Lõvi ei tee midagi, mis pole väärikas.

Neitsi

Ehita oma argumendid üles selle peale, et oled Neitsi heaolu pärast tõeliselt mures. Neitsi tunneb pidevalt muret oma tervise ja lähedaste pärast. Kui suudad oma argumente esitada põhjendatult ja loogiliselt, siis alistub Neitsi üsna kergelt.

Kaalud

Võitle nii, nagu oleksid kohtusaalis. Kogu asitõendeid. Kui vaja, leia tunnistajad. Kaalud on õigluse märk ja nende sümboliks on kaal. Kaalud on sodiaagisüsteemis advokaadid ja nad ei lasku vaidlustesse enne, kui on kindlad, et saavad võita. Sinu ülesandeks on talle aga vastupidist tõestada.

Skorpion

Kui tahaksid, siis saaksid ka Skorpioni alistada, aga seda võidakse hiljem karmilt karistada. Sinu valik.

Ambur

Amburiga vaidlemist võiks võrrelda sellega, kui saad magamise ajal nüri esemega korraliku hoobi. Amburi jaoks on kombed vaid tühised pisiasjad, millega ei pea oma pead vaevama. Amburile meeldib filosofeerida ja tema jaoks pole tähtis see, et ta oleks viisakas. 

Parim moodus vaidluse võitmiseks on see, kui sul on paks nahk või sa suudad seda teeselda. Hea oleks ka see, kui suudaksid oma argumendi siduda mõne tema filosoofilise mõttekäiguga. Parim koht vaidlemiseks on näiteks muuseumis. Seal saab Ambur ringi vaadata ja tal ei teki tunnet, nagu ta oleks nurka aetud. 

Kaljukits

Kujuta ette, et sa vaidled oma ülemusega ja su töökoht on ohus. Kui tahad olla võidukas, pead leidma mooduse, kuidas Kaljukitsest jääks hea mulje. Ta nõustub sinuga ainult juhul, kui võidab sellest midagi. Rõhu sellele, mida Kaljukits kõige enam hindab: rahale ja staatusele!

Veevalaja

Kui soovid Veevalajaga vaieldes peale jääda, pead kuidagi talle tõestama, et sinu lahendus on palju kihvtim kui tema oma. Veevalaja tahab alati olla teerajaja. Kui sa ei suuda Veevalajat veenda, siis tee üksi seda, mida tegema pead. Talle meeldivad inimesed, kes mõtlevad iseseisvalt ja ta võib aja jooksul hakata sinu seisukohta paremini mõistma.

Kalad

Võitmine pole probleem – probleem on selles, et võita on nii lihtne, et see pole üldse nauditav. Kalad võivad olla väga kergesti mõjutatavad. Sa võid veenda Kalade tähtkujust inimest, et tema idee on tegelikult sinu oma ja ta nõustub sellega. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles