Kaval viis, kuidas panna lapsi rohkem juurvilju sööma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värske uurimus tõestas, et kui lastele näidata videoid teistest lastest, kes söövad juurvilju, siis soostuvad ka videot vaatavad lapsed rohkem värskeid juurvilju sööma.

Teadlased märkasid, et eelkooliealised lapsed, kellele näidati lühikest videot lastest, kes sõid paprikat, olid ise hiljem nõus ka paprikat sööma. Neist lastest, kellele videot ei näidatud, nõustusid vaid üksikud paprikat proovima, kirjutab Huff Post.

Lastele näidati umbes seitse minutit kestvaid videoid, kuid need hakkasid lastele mõjuma alles umbes nädal aega hiljem. See tähendab, et lapsed, kes nägid videoid, soostusid ise samu asju proovima umbes nädal pärast videote vaatamist. 

Uurimuse juht Amanda Staiano sõnas, et lastele lühikeste videote näitamine võib mõjutada oluliselt seda, mida lapsed nõustuvad sööma. Staiano ütles, et nende uurimus näitas, et lastele jääb videos nähtu meelde ja see aitaks muuta laste toitumist tervislikumaks.

USAs on viimase 30 aastaga ülekaaluliste laste hulk peaaegu kahekordistunud. USA haiguste kontrolli ja ennetuse keskuse üks soovitusi ongi see, et laste menüüs peaks olema rohkem juurvilju. Lastele on kahtlemata eeskujuks nende vanemad, aga lapsed õpivad väga palju ka oma eakaaslastelt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles