Viis nõuannet, kuidas partnerilt vabandust paluda

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Teinekord teeme me kõik oma lähedastele haiget. Sageli on see tahtmatu, kuid siiski seda juhtub. Siin on paar nõuannet, kuidas partneri käest vabandust paluda.

1. Vabanda kohe. Kui sa ootad ja vabandamisega venitad, lased sa konfliktil kasvada ja areneda. Kui sa aga tahad olukorda lahendada, on «palun vabandust» hea koht, kust alustada.

2. Ära vabanda, kui sa seda ei mõtle. Kui sa lihtsalt vabandad ütlemise pärast, on see aru saada. Su partner mõistab, kui sa pole siiras. Seega: ole aus ning vabanda, kui see tõesti tuleb südamest.

3. Küsi küsimusi. Peale vabandamise on väga oluline selgeks saada, mis on täpselt need põhjused, miks partner su peale vihane on. Sa võid oletada, et asi on milleski, kuid võib välja tulla, et põhjus on hoopis teine – midagi, mille peale sa ise ei tulnudki. Et olukorda parandada, pead sa jõudma selgusele, mis on ärrituse allikas.

4. Võta vastutus. Kui sina olid süüdi, võta vastutus ja kanna seda oma õlgadel. Põhjenda, miks sa nii või teisiti käitusid ning kinnita, et see on viimane kord, kui see juhtub.

5. Aruta muutusi. Kui sul on tunne, et alati oled sina see, kes peab vabandama ja sinu partner vihastab sinu peale sageli, võib see olla muster, mida tasuks muuta. Asja arutades võite te selgusele jõuda, mis on need päästikud, millele vajutades te teineteist ärritate ning kuidas neid vältida või teistmoodi reageerida.

Allikas: Female First

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles