Mida kanda tööl, et olla kevadiselt kaunis ja samal ajal ka tõsiseltvõetav?

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerry Weberi moeõhtu
Gerry Weberi moeõhtu Foto: Meisi Volt

Üha soojemaks muutuvad ilmad on vaimustavad – peagi on suvi käes, saab end õige kergelt katta ja õue kepsutada. Tore plaan iseenesest! Ainus konks kogu selles lõbus on töörõivaste maailm – olgu ilm milline tahes, vahel on meil kõigil vaja ka väärikas ja tõsiseltvõetav välja näha.

FOTO: KALEV LILLEORG, LILLED: SHISHI
FOTO: KALEV LILLEORG, LILLED: SHISHI Foto: Kalev Lilleorg

Kevadpäike ja karjääriplaanid võivad tegelikult ka väga kenasti kokku sobida. Ehkki tõsi ta on, et külmal ajal on stiilse kontorigarderoobi kokkupanemine palju lihtsam. On täiesti olemas head stiilivalikud, mis töötavad sinu kasuks sõltumata east või kehakaalust. Ärimaailmas kasulikke stiilinippe uurime lähemalt Gerry Weberi ja Taifuni värskete kevadkollektsioonide näitel.

Ärimaailma mood ei tähenda juba ammu enam igavaid kostüüme. Või kes on üldse öelnud, et kostüüm peaks olema igav?

Kevadkerge gamma

Moemaailmas on laiemas vaates korralik värvipomm lõhkenud, aga kui käsil on tõsine nõupidamine, ajurünnak meeskonnakaaslastega või ärikohtumine, tasub eelistada mõnevõrra mahedamat gammat. See ei väsita kaaslasi ja aitab fookuses püsida. Kivihallid ja kreemikad varjundid, veidi pastelset puudriroosat, siiluke taevasina … vajalik doos värskust ja uut energiat on olemas ka tagasihoidlikes toonides. Tundlike toonivalikute kasuks räägivad ka sõnumid, mida need edastavad – peene gamma eelistamist seostatakse kõrgema intelligentsustasemega.

FOTOD: MEISI VOLT
FOTOD: MEISI VOLT Foto: Meisi Volt
Foto: Meisi Volt
Foto: Meisi Volt

Talvehooaja kroonimata kuningale mustale võiks kevadel puhkust anda. Lisaks raskemeelsele karakterile pole see päikese käes ka suurem asi praktiline valik – kuumeneb üle ja näitab iga tolmukübet. Imehea alternatiiv on seevastu valge. Valge on helge, rahulik, väärikas ning sellega käib kaasas seletamatu luksuse aura. Pesumasinad ja valgendajad on kõigil olemas, pole selle määrdumise pärast ka vaja ülearu palju stressata.

FOTO: MEISI VOLT
FOTO: MEISI VOLT Foto: Meisi Volt

Energiadoos käivitajale

Vahel tuleb ette olukordi, kus tuleb välja anda väga palju algatusjõudu ja entusiasmi, et teisi kaasata, märgatud saada, meelde jääda. Lähed konverentsile oma ettevõtet esindama? Pead kusagil sõna võtma? Kui tahad kiiresti kontakte luua ja kaaslastesse energiat süstida, aitavad tugevad toonid. Mood mängib värvid igal hooajal ringi, kuid tasub meelde jätta üks hästi toimiv kavalus töömaailma stiilis – üks president korraga. Tee panus ühele tugevale toonile, sellest piisab. Täienduseks rahulikumad kaaslased: valge, must. Tasub teada, et sel suvel on musta positsioonid suures osas hõivanud tumesinine, mis sobib enamikule eestlastele ka märksa paremini. Värvid pole kaugeltki võrdsed, kollased-oranžid ja rohelised on niisama toredad küll, kuid asjalikus rollis töötavad neist alati paremini kehtestavad fuksia, punane ja konkreetne klaar sinine.

FOTOD: MEISI VOLT
FOTOD: MEISI VOLT Foto: Meisi Volt
Foto: Meisi Volt
Foto: Meisi Volt

Puhkusemustrid ja töised prindid

Paljud eelistavad asjalikus stiilis puhtaid ühetoonilisi pindu. See on lihtsaim tee hea tulemuseni. Mustreid pole samuti tarvis vältida – eeskätt klassikalised triibud, täpid ja geomeetria on väga kontorisõbralik. Kui oled romantilisem natuur, siis lilli ja pitse pole ka mingit vajadust üksnes peoõhtuks hoida, lihtsalt doseeri neid õigesti. Etnilised prindid, 70ndate hõng ja boheemlik mustrimiks tasuks aga pigem jätta tööajast väljapoole jäävateks unustamatuteks hetkedeks. Olgugi need tänasel kevadsuvel tegijad teemad, täis vabameelsust ja optimismi.

FOTO: KALEV LILLEORG, MODELL: "LA LA LADY" KETHI UIBOMÄGI
FOTO: KALEV LILLEORG, MODELL: "LA LA LADY" KETHI UIBOMÄGI Foto: Kalev Lilleorg

Uued stiilitembud tööl

Ärimaailma mood ei tähenda juba ammu enam igavaid kostüüme. Või kes on üldse öelnud, et kostüüm peaks olema igav? See võib olla väga isikupärane ja äge tervik! Vali faktuurne või mustriline materjal ning tervik lausa pakatab energiast. Suures soosingus on pehmest nahast jakid, milles on koos nii esinduslikkus kui ka energia. Või avasta uued proportsioonid – veidi nappiva pikkusega püksid on väga naiselikud ja toovad saledad pahkluud ja kaunid kingad efektselt esile. Kombineerimiseks on samuti palju valikuid – kostüüm ei pea koosnema tingimata seelikust ja jakist või pükstest ja jakist. Igati head tervikud on ka seelik ja samast kangast pluus, püksid ja tuunika. Kevad on tihti jahe ja kleidiga hakkaks külm, siis tasub sättida kleidi alla hoopis püksid ning taas uus siluett on leitud.

FOTO: KALEV LILLEORG
FOTO: KALEV LILLEORG Foto: Kalev Lilleorg

Lisandite puhul on mänguruum eriti avar – kandekott ega kingad ei pea enam ammu olema neutraalsed. Kumbki ei pea kordama riietuse toone. Spordijalatsite trend on orbiidil olnud piisavalt pikalt, et saada moekukerpallist praktiliseks ja igapäevaseks stiilivalikuks. Elegantse joonega sportlikke jalatseid võib südamerahus kombineerida kostüümide ja kleitidega. Sel trendil on vaid üks oht – kui kõrgetelt kontsadelt tossudesse üle kolida võib uus mugavus ja kiirem liikumisvabadus kähku armsaks saada, nii et pärast kõrgustesse enam kolida ei viitsigi.

FOTOD: MEISI VOLT
FOTOD: MEISI VOLT Foto: Meisi Volt
Foto: Meisi Volt
Foto: Meisi Volt

Mis lubatud, mis keelatud

Ametikohad pole vennad ja ka riietus, mis tööle sobib, on väga erinev. Tänapäeval on inimesed julged, panevad selga, mis meeldib ja milles end mugavalt tunnevad ja suuresti nii just ongi õige teha. Karme keelde pole, aga osa stiilivempe tasub siiski muuks otstarbeks jätta kui nendega kontorikoridorides paugutada. Põhimõte on väga lihtne – kõik, mis segab keskendumist, olgu endal või töökaaslastel, ametliku garderoobi juurde ei sobi. Ilmselt pole kontor parim koht, kus kanda fantaasiat väga tiivustavat dekolteed või istumist väljakutseks muutvat ultramini. Hoidu välja nägemast ka liigalt mugav ja argine – seda tõlgendatakse kergekäeliselt hoolimatusena. Ka siis, kui tegelikult superhead tööd teed ja lihtsalt kogu energia välise asemel sisulistele saavutustele kulutad. Midagi pole teha – maailm on pinnapealne ja keegi ei pääse esinduslikkusest. Kui mitte enamat, on igaühel vähemasti kohustus esindada ennast, oma tõsiseltvõetavust ja ideid.

Lubatud on aga kaugelt rohkem, kui meie harjumuspärased turvatsoonid ette näevad. Pole mingit tarvidust teistega liigselt sarnaneda või teha nii, nagu on tavaks. Säravatel isiksustel pole nagunii kunagi võimalik end halli massi hulka ära mahutada.

FOTO: MEISI VOLT
FOTO: MEISI VOLT Foto: Meisi Volt

RÕIVAD GERRY WEBER, TAIFUN (VALLI TN 4, KRISTIINE JA ÜLEMISTE KESKUS)

KINGAD GERRY WEBER (ABC KING)

Foto: Kalev Lilleorg
Foto: Kalev Lilleorg
Foto: Kalev Lilleorg

LILLED SHISHI (SHISHI.EE)

MODELLID KETHI UIBOMÄGI JA ADELINE, MARI, KÄTLIN, IRINA, MARIA (E.M.A). NATALJA, ANASTASSIA JA MINNI; MEIK REET HÄRMAT; SOENG ANU KONZE; STILIST-ASSISTENT MINNI VALDMEES

Foto: Meisi Volt
Foto: Meisi Volt
Foto: Meisi Volt
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles