Seitse kindlat märki, et oled armunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõige tähendusrikkamaks küsimuseks, mida armastavatele paaridele esitada, võib pidada järgmist: «Millal teadsite, et olete armunud?»

Armastuse ja abielu vallas eksperdid ning mitmeid auhindu võitnud autorid Charles D. Schmitz ja Dr. Elizabeth A. Schmitz tõdesid, et on 26 aasta jooksul kuulnud paare intervjueerides üsna sarnaseid vastuseid, kirjutas PsychologyToday.com.

Armumisele viitavad järgmised seitse põhilist näitajat.

1. Füüsiline. Inimesed, kes endi sõnul armunud on, kirjeldavad «kananaha» tekkimist ja «puperdavat südant» ning üle keha jooksvaid külmajudinaid. Armunud inimestel tekib positiivne füüsiline tundmus, kui nad mõtlevad kallimale või näevad teda.

2. Emotsionaalne. Kui nähakse inimest, kellesse armunud ollakse, või mõeldakse tema peale, siis ilmub enamiku armunute sõnul nende näole kontrollimatult naeratus ning tekib igatsus alati, kui armsam toast lahkub. Armunud kogevad inimese vastu tundeid, mida tavapäraselt teiste puhul ei teki.

3. Positiivne mure. Läbi aastate on armunud inimesed kinnitanud, et muretsevad armastatu pärast, kui teda läheduses pole. Tekivad mõtted, mida on hakatud kutsuma «positiivseks mureks».

4. Ei suuda temata elu ette kujutada. Selles armastuse punktis hakatakse mõtlema tulevikule koos kallimaga. Kui sa ei suuda elu ilma teise inimeseta ette kujutada, oled kindlalt armunud!

5. Suhte ühtsus. Hakkad mõistma, et tahad tõepoolest seda inimest enda ellu. Seda tõdemust võib nimetada ka, et «kahest saab üks». Kõik muutub minust ja sinust «meieks».

6. Hõivav armastus. Lihtsalt öeldes - mõtled armsamast suurema osa ajast ning ei saa teda peast.

7. Armastus ja võime seda väljendada. Viimaks leiad julgust, et inimesele enda armastust tunnistada. Leiad ootamatult ja juhuslikul hetkel inspiratsiooni öelda «ma armastan sind!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles