Üheksa oskust, mille introverdid on enda teadmata omandanud

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Meie ühiskonnas on palju inimesi, kel on sotsiaalse suhtlemisega seotud ärevushäired. Aja edenedes oleme muutunud sellest teadlikumaks ja oleme õppinud, et näiteks introvertidel on palju positiivseid omadusi.

Higher Perspective loetleb üheksa oskust, mille introverdid on aja jooksul (tõenäoliselt enda teadmata) omandanud.

1. Sõnumitele kõige sobivamal ajal vastamine. Võimalus kindlaks teha, kes meiega kontakti otsib, ning komponeerida parim vastus võimalikest on üks introvertide toredaid oskusi.

2. Teesklemine, et sa ei näinud seda tuttavat. Introverti võib väga kergelt endast välja ajada ootamatu juhus, kus ta kohtub tuttavaga, kelle nägemiseks ta polnud valmis. Me kõik teeme teinekord nägu, et ei tunne inimest tänaval ära, kuid introverdid on selle oskuse täiuslikuks lihvinud.

3. Iseenda lõbustamine. Kui teatud inimtüüp muutub üksi olles rahutuks, siis tagasihoidlikud inimesed tunnevad sellest rõõmu. Nad on õppinud iseennast lõbustama ning nad on tänulikud iga hetke eest, mil nad saavad rahus hinge tõmmata.

4. Pettumuse teesklemine. Mis meile pettumust valmistab, võib olla miski, mis teeb introverdi väga rõõmsaks, sest see tähendab, et nad pääsevad järjekordsest sotsiaalsest kohustusest. «Oi ei, lõbustuspark on täna kinni!» kurdavad ühed, samas kui teised vaid teevad nägu, et see neile kurbust valmistab.

5. Ideaalsete nädalavahetuste planeerimine. Hoolikalt planeeritud retk toidupoodi, privaatne kinoõhtu ja diskoõhtu kahekesi kassiga köögis. See võib tunduda mõnele igav, kuid introverdid suudavad selliseid meelelahutusi hinnata.

6. Baarist alati õigel ajal lahkumine. Introverdid lahkuvad peolt alati õigel ajal – enne seda, kui happy hour läbi saab, kui kõik on veel toredas meeleolus ja mitte üle joonud, ning nad ärkavad alati ilma tapva pohmellita.

7. Läbirääkimiste pidamine. Sotsiaalne suhtlus tähendab introvertide jaoks pidevaid kompromisse, nii on nad selle oskuse omandanud. «Ma tulen, aga ma ei tantsi.» «Ma tulen, aga ma võtan raamatu kaasa.» Need on tavapärased näited.

8. Oskus lärmakates kohtades raamatusse uppuda. Nad suudavad end maailmast välja lülitada, andke neile ainult kätte raamat.

9. Kindel teadmine, kes ta on. Vähesed inimesed võivad kindlalt väita, kes nad on, aga on suurem tõenäosus, et introvert seda suudab. Nad tunnevad oma tugevusi, nõrkusi, hirme ja ihasid piisavalt hästi, et elust siiski rõõmu tunda, hoolimata takistustest, mis neis ärritust tekitavad (lärmakad kohad, rahvahulgad jne).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles