Eksperiment: abielupaar elas nädal aega vallalistena

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suhted muudavad meid: võime loobuda mõnest pahest, võtta üle mõned kallima harjumused, õppida paremini kompromisse looma. Kas üheks nädalaks «lahku minemine» aitab meil seda mõista ja suhet rohkem väärtustada?

Ned Fulmer ja tema abikaasa Ariel otsustasid seda proovida. Nad leppisid kokku, et nädala jooksul ei suhtle nad omavahel üldse ja üritavad elada nii, nagu nad elasid vallalistena. Ainuke tingimus oli see, et nad kumbki ei maga võõrastega, vahendab BuzzFeed.

Ariel otsustas sõita nädalaks Coloradosse oma perekonna juurde ja Ned jäi nende ühisesse korterisse. Ned tunnistab, et esimesed päevad olid täiesti tavalised ja nad mõlemad lubasid endale asju, mida nad koos olles ei tee. Näiteks otsustas Ariel, et sööb õhtusöögiks popkorni. Ned aga täitis oma külmkapi julgelt õllega.

Ariel käis perega koos suusatamas, samas kui Ned sai kodus segamatult videomänge mängida. Ent nädala arenedes hakkas neid piinama üksindustunne. Ned tunnistas, et miski pole ilma naiseta sama. Ariel avastas, et üksinda olles joob ta palju rohkem veini, kui mehega koos olles.

Nad kumbki ei maganud kuigi hästi ja Ned lausa tundis öösiti üksi olles veidi hirmu. Ariel veetis tunde Pinterestis, et ei peaks üksinda tühja voodisse magama minema. «Ma vältisin magama minekut,» tunnistas naine. 

Ühel ööl unustas Ned oma autovõtmed autosse ja pidi autoabi kohale kutsuma. Ta tahtis väga sellest Arielile rääkida, kuid sai toetuda vaid oma sõpradele. «See on üks asi, mida ma mõistsin: Ariel on minu tugisüsteem ja ma olin selle kaotanud. Me kõik vajame tuge, keegi ei saa päris üksinda hakkama,» leidis Ned.

Lõpuks sai nädal läbi ja Ned tormas naisele lennujaama vastu. Nädalaga õppisid nad rohkem hindama kõike seda, mis neil on ja eelkõige õpetas see nädal neid oma abielu rohkem hoidma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles