Vead lastega, mida on teinud ka kõige tublimad vanemad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Ükstapuha kui palju sa ka ei pingitaks, ikka jääd tavaliseks inimeseks oma loomulike nõrkustega. Kuigi suurem osa lapsevanematest püüab laste nimel alati kõike õigesti teha, on mõnikord väga lihtne libastuda. 

  1. Näiteks pole küsimustki selles, kas su laps kaob poes silmist. Küsimus on pigem selles, millal ja kui kauaks see juhtub, kirjutab Redbook.
  2. Te ei ole veel lootusetult läbikukkunud lapsevanemad, kui jõuate lasteaeda viis minutit pärast lasteaia sulgemist või tormate sinna häbi silmis pärast telefonikõnet, sest olite abikaasaga üksteistest mööda rääkinud. Õpetaja on küll pahane, aga ta on samas olukorras olnud juba korduvalt. 
  3. Vaatamata sellele, et sa armastad oma last kogu südamest, ajab ta mõnikord hinge nii täis, et sa nimetad teda selja kellekski väga, väga koledaks. Kirja sellist sõna panna ei kannataks.
  4. Tuleb päev, kui sul läheb meelest, et lasteaias või koolis on esinemine, millest võtab osa ka sinu kullatükk. 
  5. Ka siis ei ole kõik veel kadunud, kui sa oled külla kutsunud hulga lapsi, kes mõne aja pärast vaatavad sulle näljaste nägudega otsa. Sina aga oled unustanud mõelda, mida neile süüa pakkuda.
  6. Võib-olla sa pole tavaliselt kõige hajameelsem, aga vähemalt korra tassid sa autost kõik asjad sisse ja unustad autosse kõige tähtsama. Oma lapse. 
  7. Heast mälust hoolimata läheb sul meelest, et lasteaias on pildistamine just sel päeval, kui sa mõtlesid, et ühe päeva kannatab tal ju veel selle veidi määrdunud pusaga ära käia. 

Jah, sellest hoolimata oled sa täiesti tavaline ja kindlasti ka hea lapsevanem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles