Viis õppetundi, mida sa peaksid enne 30. eluaastat omandama

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Higher Perspective on reastanud viis olulist õppetundi, mille me kõik peame varem või hiljem omandama. Mida varem sa neid põhitõdesid mõistad, seda parem sulle endale.

1. Mõista, et sa ei saa kõigile meeldida. Alati on inimesi, kes ei ole sinuga kõiges nõus. Sa ei pea end pooleks punnitama, et neile oma mõtteid selgitada. Ära otsi tunnustust väljastpoolt, see on miski, mis peab sinust endast tulema.

2. Hoia oma tervist. Noorus on selleks, et laduda vundamenti tulevikuks. Mida paremini sa toitud ja mida paremas vormis end hoiad, seda paremas vormis oled ka vanemana.

3. Võta lõdvemalt. On okei mõneks ajaks hoogu maha võtta. Noorena kipume me läbi elu tormama, aga tasub meeles pidada, et finišijoon pole miski, mida me tahaks õige pea ületada. Ela, naudi.

4. Ära võta midagi iseenesestmõistetavalt. Pole vahet, kui rikas, võimukas või hästikindlustatud sa oled, ära võta midagi iseenesestmõistetavalt. Ole valmis kõige hullemaks. Ole tänulik elu pisiasjade eest. Sa võid arvata, et sul on aega, aga sul pole.

5. On okei olla natuke rumal. Noorena me tahame olla kõiketeadjad, kuid me oleme nagu kõik teised. Meie elu koosneb õppimisest. Vaata saja-aastase inimese silmadesse ning sa näed, et ka tema õpib veel iga päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles