Kuidas ära tunda võltse sõpru, kes kasutavad sind ära?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Olgem ausad, me kõik teame neid inimesi: nad nimetavad end su sõpradeks, kuigi tegelikult võtavad sinuga ühendust vaid siis, kui neil on midagi tarvis. Muul ajal saad nendega suhelda vaid siis, kui sina ise teed esimese sammu ja otsid kontakti.

Kuidas ära tunda neid «sõpru», kes tegelikult ei lisa su elule mingit väärtust? Neid, kes pigem võtavad, kui annavad? Elite Daily annab selles osas nõu. Mõtle oma tutvusringkonnale ja loobu neist «sõpradest», kes sind ära kasutavad.

1. Tõeline sõber aitab sind alati ilma küsimusi esitamata

«Ma toetan sind, ära üldse muretse,» on lause, mida tahaks iga õige sõbra suust kuulda. Sõpruse aluseks on usaldus, seega kui keegi ütleb sulle, et ta toetab sind, siis peaksid sa saama teda usaldada. Samas ära ehita oma elu üles nii, et sa ainult teiste toele loodadki. Ära ole oma sõprade jaoks keegi, kes alati võtab, kuid vastu ei anna kunagi.

2. Võlts sõber võid kontakti otsida siis, kui sa seda kõige vähem oodata oskad

Väga tore on vahel vanade tuttavatega ühendust võtta ja uurida, kuidas neil läinud on. Ent mõne inimesega võib juhtuda nii, et ühel hetkel esitab ta sulle mingi palve. Mõistad, et ta ei helistanud sulle mitte lihtsalt selleks, et sinu eluolu kohta uurida, vaid tal on mingi tagamõte. Tõenäoliselt on tal veel kontakte, kelle poole pöörduda, ent ta helistab just sinule, sest sa oled alati nii tore ja vastutulelik. Mõtle hoolikalt, kas kõigi soovidele tasub alati vastu tulla või mitte.

3. Su tõelised sõbrad oskavad võltse sõpru ära tunda

Võimalik, et oled mõne sõbrannaga arutanud seda, et teile kummalegi ei meeldi tuttavad, kes helistavad ainult siis, kui neil on midagi tarvis. See näitab, et su sõbranna oskab selliseid inimesi ära tunda sama hästi kui sina. See, millised on su lähimad sõbrad, ütleb sinu kohta nii mõndagi. Kui sina saad neile toetuda, siis saavad nemad ka sinule toetuda. Kahjuks arvavad mõned inimesed, et teised on kohustatud neid alati aitama. Ole selliste sõpradega ettevaatlik, sest nad mõjuvad vaid kurnavalt.

4. Võltsid sõbrad poevad sulle, et sa nende heaks midagi teeksid

Võltsid sõbrad leiavad alati mooduse, kuidas oma tahtmist saada. Nad ei hooli väga teiste tunnetest ja seetõttu on neil ka ükskõik, kui sa saad haiget. Peaasi on see, et nemad saavad seda, mida tahavad. Nad võivad meelitada ja muul moel sulle pugeda, et sa alistuksid. Kui sa keeldud sellist inimest aitamast, siis paneb see teie suhte tõeliselt proovile ja ta võib sulle öelda: «Tõesti? Pärast kõike seda, mis mina olen sinu heaks teinud?» Ära lase sel ennast heidutada ja käitu nii, nagu sina õigeks pead. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles