Millised on selle kevade suurimad moeröögatused?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chiara Ferragni
Chiara Ferragni Foto: Xposure / Scanpix

Kevad on käes ja poed täituvad järk-järgult uue hooaja kollektsioonidega. Kuid mis on selle hooaja hitt-trendid, mille ostust sel kevadel ei pääse? 

Iga hooaeg toob poodidesse tohutul hulgal uusi trendirõivaid, mille kõikide soetamine on mõeldamatu ning tegelikult ka mõttetu, sest trendirõivast kiputakse ära väsima enne kui tema eluiga otsa saab, kirjutatakse 1182 blogis. Seepärast tasubki end kurssi viia kõige põhilisemate trendidega, mis teiste kõrval rohkem esile kerkivad ning mille jõuab ka kevadsuvise hooaja jooksul läbi kanda.

Märksõndadeks sel kevadel on kindlasti naiselikkus ja samas ka mugavus. Jalgu mõrvavad, ülikõrge kontsaga kingad on jäänud tagaplaanile ja esile on kerkinud hoopis silmatorkavama välimusega tossulaadsed vabaajajalanõud ja mõistliku, paarisentimeetrise kontsaga kingad. Kusjuures, kui tegemist on veel nöörkingadega, siis on moemärk täielikult tabatud. 

Riiete puhul võib samuti hingata kergemalt, ei pea põdema nii palju sellepärast, kas kuskilt mõned sentimeetrid üle on. Näiteks kitsad püksid on asendunud laiadega – seejuures, mida laiem säär, seda trendikam. Meeles peaks pidama ka seda, et eriti moekas on valida jalga laia säärega, kuid pikkuselt veidi kärbitud püksipaar. Samuti on jätkuvalt populaarsed eelmisel hooajal püünele tõusnud püksseelikud.

Üllatused teksamaailmas

Teksafännidel tuleks aga trendilainel püsimiseks hankida endale samuti laiema säärega mudelid, mille sääre alumine osa näeb välja nagu oleks keegi sellele kääridega kallale läinud. Kõige odavam on ilmselt sellised teksad ise valmis teha, sest erilist oskust säärte puruks nüsimine just ei nõua. Samuti võib arvata, et tegemist on moeröögatusega, millel pikka eluiga pole ning järgmisel hooajal narmendava sääreosaga pükse kandes jätad endast lihtsalt imeliku mulje. 

Nagu kevadele kohane on loomulikult taas platsis ka lillemuster, mis sel korral on veidi tagasihoidlikum kui varasematel aastatel. 

Pluuside puhul on palju rõhku pandud käistele. Ühel juhul on need küllaltki dramaatilised – näiteks küünarnukist laienevad käised on väga kuum teema. Selle kõrval paistavad aga silma ka õlgu paljastavad pluusid ja topid. Ühel juhul näevad pluusid välja nagu oleks keegi õlgade kohalt lihtsalt materjali ära napsanud (sellist disaini võib leida ka kleitidelt), teisel juhul on tegemist klassikalise õlgu paljastava lõikega.

Trendilainel püsimise tagavad aga ka volangid ning teravalt plisseeritud seelikud ja kleidid. Neile, kellele meeldib ise kangast värvida, siis sidumisbatika abil saadud kangamuster on väga populaarne. 

Kõige lihtsam on aga moekas välimus tagada hoopis aksessuaaridega. Näiteks silmapaistvate tossude ja madala kontsaga kingade kõrval on ülimalt populaarsed kaunistustega käekotid. Eriti populaarsed on kleepskaunistused, mille eest luksusbrändid küsivad sadu eurosid, kuid mida saab ilmselt ise palju odavamalt teha. Näiteks sobivad selleks hästi lasteriietel olevate aukude lappimiseks mõeldud multikategelaste kujud, mis tuleks kangale õmmelda. Trendika koti tegemiseks võib aga samad tegelased koti külge liimida. 

Millised on need põhilised rõivaesemed, mis võiks igal inimesel riidekapis olla? Mis üldse on baasgarderoob? Loe 1182 blogist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles