Uuring: ilusatel naistel on ainult ilusad sõbrannad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eva Longoria ja Victoria Beckham on head sõbrannad.
Eva Longoria ja Victoria Beckham on head sõbrannad. Foto: Xposure / Scanpix

Mida sina oma sõprade juures hindad? Head suhtlemisoskust? Huumorimeelt? Seda, et sõbranna ütleb sulle alati, kui sul on hambad huulepulgaga koos?

Värske uuring tõestas, et kõige rohkem hindame me sõprade juures nende välimust ja seda, et nad oleksid välimuselt sama atraktiivsed kui me ise. Oxfordi ja Otago ülikoolide teadlased viisid koos läbi uuringu, mille raames paluti osalejatel enda ilu hinnata ja seejärel jäeti neid kõiki ühte ruumi, et nad saaksid omavahel vestelda, kirjutab Good Housekeeping.

Teadlased jälgisid seda, mis ruumis toimus. Huvitaval kombel leiti, et kauni välimusega naised rääkisid pigem teiste naistega, kes olid samuti väga ilusa välimusega. Sellest järeldasid teadlased, et ilusad naised eelistavad sõbrannadena pigem teisi ilusaid naisi.

Teadlased märkasid sedagi, et ilusad naised kippusid olema grupivestlustes tähelepanu keskpunktis. Seega järgmine kord, kui oled mõnel üritusel ja vestlus koondub ümber sinu, võta seda kui komplimenti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles