Paranda enda armuelu: räägi vähem!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Asjatundja sõnul tuleks naistel paarisuhtes pideva rääkimise asemel püüda partneriga pigem teisiti kontakti leida.

20-aastase kogemusega psühholoog ja paarinõustaja Adam Sheck leiab, et kuigi tema erialal tuleks rõhutada suhtlemise olulisust paarisuhte toimimiseks, usub tema, et naised võiksid armsamaga hoopis vähem tühja loba rääkida, kirjutas yourtango.com.

Paarid tulevad tema sõnul sageli nõustamisele mõttega, et peavad suhtlemisoskusi õppima. Kuigi see sageli paika peab, ei seisa probleem väheses rääkimises vaid pigem sidumises.

Naised loovad üldjuhul kontakti rääkimise teel, mille all mõtleb psühholoog tunnete sõnadega väljendamist ja nende analüüsimist. Mehed aga pidavat seda taluma vaid teatud piirini. «Tunnetest rääkimine paneb meid tundma noore ja haavatavana,» märkis ta.

Sheck soovitas 80 protsenti teemadest, mida vaja läbi rääkida, võtta jutuks sõbrannade või enda terapeudiga. Ülejäänud osa, mida ka tegelikult on vaja mehega arutada, temaga rääkida.

Selleks, et mees end avaks, pidi paremini töötama ühiste kogemuste ja seikluste jagamine, et nad end teemade arutamisel mugavamalt tunneksid. «Ärge rääkige nii palju!» sõnas Sheck.

Selle asemel soovitas ta kallima, partneri või abikaasaga enda elu jagada. Viimasel on sõnadest erinevad vormid ja sihid, vähemalt meeste jaoks. Kui olete partneriga leidnud kontakti pigem läbi ühiste tegevuste, võib ta veel üllatada ning soovida ka ise tunnetest rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles