Soeng, mis varjab juuste hõrenemist

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lara Bingle lühema ja pikema soenguga.
Lara Bingle lühema ja pikema soenguga. Foto: Vida Press

Üha rohkem noori naisi 20ndates ja 30ndates eluaastates kannatab tänapäeval juuste hõrenemise all. Kuulsuste stilist Jaye Edwards teab soengustiili, mille puhul on juuksekadu vähemmärgatav.

Juuste hõrenemises võib peamiselt süüdistada tänapäevast suuremat igapäevastressi, hormonaalseid muutuseid, rauapuudust ja teisigi tegureid, mille tõttu võivad lopsakate juustega uhkeldada aina vähemad, kirjutab Femail.

Tavaliselt kaob päevas peas umbes 50-100 juuksekarva, juuste hõrenemiseks peetakse olukorda, kus päevas tuleb peast rohkem kui 150 karva. «Naised ei taha seda ehk ise tunnistada, kuid üks kolmest kogeb juuste hõrenemist pärast 30ndat eluaastat,» sõnab Edwards, kes kujundas ringi tuntud Briti teletähe Lara Bingle’i soengu.

Lara Bingle. Foto: 
Lara Bingle. Foto: Foto: EXPOSUREFOTOS.COM/Scanpix

Stilist soovitab õhukesed juuksed järsult lühikeseks läigata. «See on suurepärane meetod, kuidas jätta mulje lopsakusest ja paksematest juustest,» selgitab ekspert, kelle sõnul on väga oluline pühendada oma aega ka hea šampooni ja palsami soetamisele. 

Lisaks ei tule juustele kasuks see, kui neid panna tihti kõvasti patsi. «Tihkelt kinnitatud soengud põhjustavad pingestressi, mis esineb siis, kui karvanääpsusid pidevalt sikutada.»

Juustele annab näilist tihedust õige värvitoon. Nii nagu telestaar Laral, näivad juuksed paksemad, kui need on värvitud tooni või kaks oma loomulikust värvist heledamaks. «Tumedad toonid toovad juuste hõrenemise kahjuks rohkem esile,» lisab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles