Kas süütus on häbiasi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Võiks ju arvata, et nende üle, kes pole kunagi vahekorras olnud, visatakse nalja ainult filmides, kuid värske uurimus tõestas, et see on teema, mis saab ka reaalses elus palju kriitikat.

Teadlased viisid läbi uurimuse, millest võttis osa 560 inimest vanuses 18-71. Umbes veerand neist inimestest polnud kunagi vahekorras olnud. Osalejatel paluti hinnata muuseas järgmisi väiteid: «Ma tunnen, et ma olen veider või ebanormaalne, sest ma pole seksuaalselt kogenud» ja «inimesed suhtuvad minusse teistmoodi, sest mul on vähe seksuaalkogemusi». Selgus, et seksuaalselt kogenematud inimesed puutuvad üsna palju kokku kriitikaga ja tunnevad, et neid jäetakse seetõttu paljudest asjadest kõrvale, kirjutab Glamour. 

Seejärel küsisid teadlased 4934 vallaliselt ja heteroseksuaalselt täiskasvanult, kas nad kaaluksid suhte loomist inimesega, kes on süütu. Tulemused olid üsna üllatavad: suur hulk inimestest ütles, et nemad ei tahaks suhtes olla kaaslasega, kes pole seksuaalselt kogenud.

Selgus ka selline huvitav fakt, et seksuaalselt vähekogenud inimesed ise ütlesid, et nemad ei tahaks suhet luua teise inimesega, kellel on vähe kogemusi. Samas olid nad siiski teiste süütute suhtes leebemad kui ülejäänud küsitluses osalenud.

Uurimuse autorid märkisid, et kuigi eelnevalt peeti seda positiivseks, et inimene on enne abiellumist süütu, siis tänaseks on see oluliselt muutunud ja seksuaalne aktiivsus on USAs noorte seas üsna tavapäraseks saanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles