Kuus nõuannet, kuidas õigesti kaenlaaluseid raseerida

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kas sa teadsid, et 36 protsenti sellest, mis sa iga raseerimiskorraga eemaldad, on tegelikult naharakud? See tähendab, et tegelikult peaksime me kaenlaalustele palju rohkem tähelepanu pöörama, kui vaid pesema, kuivatama ja deodoranti peale pritsima.

Huffington Post on kirja pannud kuus sammu, kuidas on kõige õigem kaenlaaluste raseerimist läbi viia, nii et me nahale liiga ei teeks.

  1. Hoia puhtust. Enne raseerimist loputa kaenlaaluseid põhjalikult leebe antibakteriaalse pesuvahendiga. See eemaldab bakterid ja ebameeldiva lõhna (kuna higi haiseb ainult bakterite tõttu).
  2. Pehmenda. Et vältida sissekasvanud karvu ja nahaärritust, luba pooridel avaneda ja nahal pehmeneda. Sellele aitab kaasa soe vanni- või dušivesi.
  3. Kasuta puhast ja teravat tera. Vaheta raseerimisvahend iga paari kasutuskorra järel uue vastu välja, kuna nüridat tera pead sa tugevamini naha vastu suruma. Raseerimiste vahepeal hoia tera püstises asendis, et vältida pisikute levikut.
  4. Kuivata korralikult. Niiske pinnas on bakteritele väga meeldiv arengukeskkond. Samuti töötab su deodorant kõige paremini just puhtal ja kuival nahal. Kui sul on kiire, võid proovida kuivatamiseks pahvakat jaheda õhu funktsioonile seatud fööni.
  5. Kasuta nahka rahustavat deodoranti. Lase deodorandil korralikult imenduda, et selle nahka pehmendav ja rahustav toime mõjuda saaks ja nahaärritus taanduks.
  6. Väldi sünteetilisi kangaid. Rõivad, mis on sünteetilisest materjalist, kitsad ja hõõruvad vastu kaenlaaluseid, ärritab õrna nahapiirkonda. Eelista hästi hingavaid ja looduslikke kangaid.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles