Meigiga magamine võib olla ääretult ohtlik

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Suurbritannias viidi läbi silmade tervisele keskendunud uuring, kus muuhulgas küsiti, kui sageli naised meigiga magavad. Suisa 78 protsenti vastanutest tunnistas, et magab regulaarselt meigiga. Optegra silmatervisekliiniku direktor Rory Passmore tõdeb, et tegemist on äärmiselt ohtliku hooletusega.

«Tundub, et kõik muutuvad aina terviseteadlikumaks, söövad lehtkapsast ja teisi supertoite ning liituvad spordiklubidega, aga ometi unustatakse hoolt kanda ühe väga olulise organi eest – meie silmad!» vahendab Female First Passmore’i muret. «Sellised halvad harjumused nagu öösel meigiga magamine või kontaktläätsede silma unustamine võivad põhjustada hirmsaid põletikke, mis võivad potentsiaalselt meie silmi ka pikemas perspektiivis kahjustada.»

Passmore tuletab kõigile ka meelde, kui oluline on päikeseprillide kandmine. «UV-kiired on ääretult võimsad ja neid ei tohiks alahinnata,» hoiatab silmatervise ekspert.

Uuringus osales üle 2000 inimese, kellest 33 protsenti ei võta regulaarselt ööseks läätsi silmast. Põhjusena toodi väsimust, liigset purjusolekut või lihtsalt unustamist.

Naised, kes tunnistasid, et magavad meigiga, tõdesid, et ei võta kunagi meiki maha pärast väljas käimist (67 protsenti). 23 protsenti vastanutest ütles, et peavad oluliseks partneri kõrval magades hea välimus säilitada.

Ka päikeseprille ei armastata väga kanda, suisa 77 protsenti ütles, et väldib seda. 41 protsenti neist arvas, et päikeseprillid ei sobi neile, 12 protsenti on prillid unustanud ja kümnendik arvas, et prillide kandmine pole eriti oluline.

«Kandke alati oma silmade eest hoolt!» paneb Rory Passmore kõigile südamele. «Muidu võite te seda tulevikus siiralt kahetseda.»

Anna meile teada, kas sina võtad ööseks meigi maha!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles