Kas oled kallimasse rohkem armunud kui tema sinusse?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mida teha olukorras, kus oled inimesesse ülepeakaela armunud, kuid näib, et tema tunded pole sugugi nii tugevad?

Psühholoogi ja paarinõustaja Jennifer Oikle sõnul on värskete suhete puhul tavaline, et üks partneritest rohkem armunud on kui teine - viimasel võtab tunnetele järelejõudmine veidi aega. Kui jahedamal partneril läheb selleks aga üle kolme kuni kuue kuu, siis ei pruugi suhe olla määratud kestma, kirjutas galtime.com.

Taolises olukorras tuleks teatud ajaks piirata kohtumiste sagedust ja suhte sügavust, soovitas psühholoog. Seega võiks suhet rahulikult võtta ja suunata enda huvi teistele eluvaldkondadele. Näiteks helistada üksteisele paar korda nädalas, piirata internetis suhtlemist, kohtuda ühel tööpäeval ja korra nädalavahetusel (mitte mõlemat vaba päeva koos veeta).

Oikle selgitas, et armumise kinnisideele järele andes ning meest jahtides võib tolle huvi vastupidiselt soovitule jaheneda. Kui lood aga ruumi, toimib see magnetina, mis kallimat sinu poole tõmbab. Ta soovitas ka tunnetest rääkimisel ja kiindumise näitamisel – sõnade ja tegudega – end tagasi hoida.

Luba kallimal kontakti ärgitada ja sinu juurde tulla. «See annab talle piisavalt hingamisruumi ja kui nii mõeldud on, siis liigub ta sulle lähemale. Kui ta seda ei tee – pole ta see õige,» tähendas paarinõustaja.

  • Seega võta hoog maha ja ära sukeldu suhtesse kogu südamega. Õpi meest tundma, et mitte armuda ideesse temast, vaid tegelikku inimesse ning tema pakutavasse.
  • Piira mehele pühendatud ruumi enda mõtetes – väldi pidevalt temast mõtlemist, mis võib viia kinnisideeni. Viimane ei põhine kindlasti reaalsel isikul, vaid ideaalil ning teeb edasiliikumise hiljem raskemaks.
  • Ära kujutle või planeeri teie ühist tulevikku ning lülita teda enda ellu enne, kui kindel oled, et mees selle vääriline on. Püsi antud hetkes. Naudi suhet nagu see on ning vabane soovist määretleda «mis see on» või «kuhu see suundub». Lase olukorral edeneda, klammerdumata enda lootusele asjade käigust.
  • Püsi aktiivsena enda elus, isiklike kirgede ja püüdluste nimel. Hoia kontakti sõpradega, tegele huvialadega, mis teda ei puuduta. Kui sinu maailm ei keerle mehe ümber ning ta on vaid osake sellest, siis oled stabiilne ja vähem haavatav, kui ta ühel hetkel lahkuma peaks.
  • Lisaks ära seosta kunagi enda väärtuslikkust (või heaolutunnet) sellega, kuidas tema sind kohtleb. Oled armastusväärne olenemata, mida tema tunneb või kuidas käitub – ära seda unusta!

Mida teha, kui mees on sinusse rohkem armunud?

Mees on sinust sisse võetud, mistõttu jätab tema sind automaatselt külmaks. Oikle rõhutas, et sel juhul tuleb kohe piirid paika panna. Julge küsida hingamisruumi, mida vajad, ilma, et hakkaksid meest süüdistama, halvustama või ustega paugutama. Anna suhtele aega, et näha, kas sinu tunded jõuavad tema omadele järele.

Kui tunded jäävad ebavõrdseks pikemaks ajaks, olenemata kas oled pool, kes on rohkem või vähem armunud, soovitas paarinõustaja suhe ümberhinnata. «Sellised suhted on mõlemale osapoolele ebamugavad ja valusad,» tähendas psühholoog.

Inimene, kes pidevalt püüab, saab haiget, otsides enda vajadustele vastutulemist ning teine, kes kaugeneb, tunneb end lämmatatult ja süüdlasena, et ei saa pakkuda esimesele, mida too vajab. Oikle lisas: «Lõpuks vajavad taolised suhted liiga palju tööd ja põhjustavad liialt valu. Miks mitte leida endale inimene, kellega on lihtne ja hea koos olla!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles