Me teeme seda valesti: millal tuleks tegelikult deodoranti peale panna?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Uskumatu, aga tõsi. Kui sa oled harjunud deodoranti kasutama hommikuti, siis tasub ehk seda harjumust muuta, sest higilõhna vastu on tootest palju rohkem kasu, kui seda peale kanda õhtuti.

Paljud neist, kes ei käi duši all hommikuti ja teevad seda õhtul, pesevad ärgates vaid nägu ja hambaid ning kannavad kaenla alla deodoranti, et vältida ebameeldivat higilõhna. Tuleb välja, et parima tulemuse nimel tuleks seda teha juba õhtul enne magama minekut, kirjutab Greatist.

«Väärib märkimist, et nii saab kõige parema võimaliku tulemuse, aga peaaegu mitte keegi ei tee nii,» ütleb Bostonis töötav dermatoloog doktor Jeffrey Dover. 

Deodorant ja antiperspirant ei ole tegelikult üks ja seesama. Deodorant on vaid lõhnastaja - see katab su kehalõhna meeldiva aroomiga ja kulub mõne tunni möödudes maha. Antiperspirant seevastu vähendab higi eritumist, sest selles sisalduvad alumiiniumiühendid katavad teatud ajaks higikanalid. Peale nende on palju ka selliseid «deodorante», milles on ühendatud mõlema toote omadused. Vaata lähemalt toote etiketilt, kas selle aktiivsete toimeainete seas on alumiiniumi. 

Higistamisvastaseid vahendeid peaks peale kandma õhtuti, sest magamise ajal tekib higi vähem. Hommikust higistamisvastase vahendi kasutamist võib võrrelda näiteks tammi ehitamisega veevoolu ajal - kui tamm saab püsti enne tormi, peab see paremini vastu. 

Mõnel tootel (eriti apteegis müüdavatel kangematel vahenditel) on kasutamisjuhistes ära märgitud, et toode tuleks peale kanda pigem õhtuti. Sama soovitus kehtib sellegipoolest ka neile deodorandi nime all müüdavatele toodetele, mida võib leida tavalistest kauplustest. Veelgi kindlama kaitse higilõhna vastu saad siis, kui kannad teise koguse toodet lisaks õhtusele korrale peale veel hommikul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles