75 kilo kaotanud noore naise paljastavad fotod võtavad sõnatuks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

24-aastane Mary Maxwell võttis paar aastat tagasi kaalust alla peaaegu 75 kilogrammi. Noort naist ajendas kaalu langetama asjaolu, et paljud tema pereliikmed olid ülekaalulisuse tõttu surnud. 

Maxwell otsustas, et temaga nii ei juhtu. Nüüd jagab ta teistega pilte oma suurest kaalulangetusest. Tema eesmärgiks on koguda raha operatsiooni jaoks, sest ta soovib lasta üleliigse naha eemaldada, kirjutab Good Housekeeping.

Mary Maxwelli enne, pärast ja praegu fotod võtavad sõnatuks. «Ma olen seda nahka nii palju vaadanud ja nutnud. Olen endamisi mõelnud, kuidas ma sain oma keha niiviisi rikkuda,» kirjutas Maxwell veebilehel, mille kaudu loodab ta koguda operatsiooni jaoks 25 000 dollarit. «Tavaliselt olen ma enesekindel, aga viimasel ajal on üha enam inimesi hakanud mu nahale tähelepanu tõmbama ja mulle aitab.»

Maxwelli lähisugulased on just ülekaalulisuse tõttu surnud. Tema isa suri enne neiu sündi ja ema suri siis, kui Mary oli 2-aastane. Vahetult enne seda suri ka tema tädi, kelle süda ei pidanud enam vastu. Maxwell kasvas üles kogedes pidevalt depressiooni ja tal tekkis toidusõltuvus. Mida vanemaks ta sai, seda suuremaks muutus tema kehakaal. 

2011. aastal rääkis ta sõbrannaga sellest, et minna maovähenduse operatsioonile. Kuna sõbranna oli samuti ülekaaluline, leidsid mõlemad naised, et operatsioon on nende jaoks parim lahendus. «Ma hoian oma pead püsti ja olen enda üle uhke, ühel päeval vabanen ka sellest vanast minast,» kirjutas Maxwell viidates oma üleliigsele nahale. «Emotsionaalselt on olnud raske, füüsiliselt on olnud raske, aga see on mind ainult tugevamaks teinud!»

Vaata pilte ja loe Mary lugu Go Fund Me veebilehelt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles