Kümme huvitavat fakti näitlejanna Meryl Streepi kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meryl Streep.
Meryl Streep. Foto: SCANPIX

Meryl Streep on armastatud näitlejanna, kes on meelelahutusäris tegutsenud üle 40 aasta ja võitnud nii mõnegi Oscari. 

Woman's Day tõi välja kümme huvitavat fakti kuulsa näitlejanna kohta.

1. Nooruses töötas Streep ettekandjana. Streep kasvas üles New Jersey osariigis Bernardsville'i linnakeses. Noorena töötas ta kohaliku hotelli Somerseti baaris ettekandjana. Yale'i draamakooli õpingute ajal teenis ta samuti raha ettekandjana.

2. Streep usub märkidesse. Pärast Vassari kolledži lõpetamist 1971. aastal, kandideeris Streep õigusteaduse erialale. Sisseastumiseks pidi ta minema intervjuule, kuid magas sel hommikul sisse. Ta on hiljem intervjuudes tunnistanud, et võttis seda kui märki, et temast ei peaks saama juristi.

3. Pärast oma esimest filmi oleks ta näitlemisega peaaegu lõpparve teinud. Meryl Streepi üks esimesi filme oli 1977. aasta film «Julia» ja väidetavalt oli see nii halb kogemus, et naine mõtles näitlemisega lõpparve teha. «Mõtlesin, et olen kohutava vea teinud, rohkem ma filme teha ei tahtnud. Ma vihkasin sel hetkel seda valdkonda,» rääkis ta.

4. Filmi «Kramer vs Kramer» jaoks kirjutas ta oma kõne ise. Streep polnud rahul selle kõnega, mis filmistsenaariumis oli, seega ta otsustas ise uue kõne kirjutada. Ta olevat režissöörile öelnud, et tema tegelane pole realistlik ega jäta muljet, et ta on naine, kes elab parajasti lahutust üle.

5. Streep unustas oma esimese Oscari tualetti. Oma esimese Oscari sai Streep 1979. aastal kõrvalrolli eest filmis «Kramer vs Kramer». Väidetavalt unustas naine peo jooksul oma auhinna tualetti.

2012. aastal Oscarite jagamisel (Reuters)
2012. aastal Oscarite jagamisel (Reuters) Foto: MIKE BLAKE/REUTERS

6. Ta on ilma jäänud neljast filmirollist. Rollid, mille jaoks Streep kandideeris, kuid mida ta ei saanud: Michelle Stratoni roll filmis «Ameerika gigolo» (1980), Patsy Cline'i roll filmis «Sweet Dreams» (1985), Miss Kentoni roll filmis «Päeva riismed» (1993), Elizabeth I roll filmis «Elizabeth» (1998).

7. Rolli jaoks filmis «Madisoni maakonna sillad» võttis ta kaalus juurde. Selle rolli jaoks võttis Streep väidetavalt juurde 6-9 kilogrammi.

8. Filmi jaoks «Music of the Heart» õppis ta selgeks viiulimängu. Streep harjutas viiulit kuus tundi päevas ja nii koguni kaheksa nädalat. Kõik selleks, et ta saaks mängida muusikaõpetajat Roberta Guasparit.

9. Ta on kandideerinud neljale Grammy auhinnale. Muuseas on ta kandideerinud Grammyle ka filmi «Mamma Mia!» filmimuusika eest.

10. Streep on õppinud ooperilaulmist. Lapsepõlves käis Streep laulmistundides ja 12-aastaselt õppis isegi ooperilaulmist. Filmis «Sügavasse laande» eelistas ta laulda otse, kuigi kõik tema laulud olid ka eelnevalt linti lauldud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles