Pulmakleidid ja ehted Eesti moegeeniustelt

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pruudikleit pole üks tavaline ilus asi, vaid omamoodi sümbol. Rõivas, kus peaksid kokku saama kandja loomus, tema unistused, päeva helgus ja killuke originaalsust. On ju iga armastus ainulaadne ning iga pruut kordumatult kaunis! Kõik kaunid soovid suudab stiilselt üheks kleidiks kokku õmmelda üksnes ainueksemplare kavandav moelooja.

Foto: Disainerid

Pulma plaanitakse alati ainsa ja õigena, sestap tabab mõnd pruuti kiusatus kuhjata ühe kleidi peale kokku kõik kaunistusvõtted ja printsessivisioonid, mis elu jooksul on kogunenud. Et kleit oleks ikka nii ilus, kui olla saab! Elu näitab, et see on ehk ainus kiusatus, millest pulmapäeva kavandades tasuks eemale hoida. Parim kleit ei kraba kõikide pilke endale, vaid tõstab kuningannana esile tema kandja. Suuremat osa eestlannadest on õnnistatud heleda, õrna ja värske iluga ja kõike seda raamiv kleit võiks olla pigem lihtne ja tundlik disainiteos kui kohev vahukooretort.

Klassikaliselt kavandatakse pruutkleit täispikana, kuid mingeid reegleid siin tegelikult ei ole. Kui graatsiliselt kleidisaba kergitamine tülikas tundub, vali pahkluupikkus või trendikalt eest lühem ja tagant pikem seelikuserv. Sleppides on muidugi erilist veetlust – nii nagu pulmapäev pole mingi niisama-reede, ei pea seda olema ka kleit ning luksuslikult voogav kleidisaba võimendab kindlasti hetke erilisust. Pruudil tuleb ette palju pidulikku kõndimist, seljaga külaliste poole seismist, slepp mõjub neis tegevustest väga kauni ja aristokraatlikuna. Kui plaanid kanda kleiti ka hiljem, siis on kerge seda soovi korral lühemaks teha.

Foto: Disainerid

Pruudi hurmav stiil ei koosne aga üksnes kleidist, olulised on kõik pisiasjad. Kingad tasub valida sellised, et saaksid ennast nendega terve päeva mugavalt tunda. Mõne kaunitari jaoks on ööpäev kontsatantsu kukepea, teisel tasub otsustada madalama mudeli kasuks. Eraldi teema on pesu – proovi seda kindlasti koos kleidiga. Kõik need sukapaelad ja muu ... siinkohal ei tasu küll fantaasiale piire seada. Ja kes on üldse öelnud, et pruut peab kandma kleiti? Ta võib vabalt sädeleda ka hõrgutavalt õrnas tikitud bodis ja voogavas seelikus.

pigem lihtne ja tundlik disainiteos kui kohev vahukooretort.

Ebausklikumatel kaunitaridel tasub hea õnne huvides silmas pidada, et oleks midagi uut ja midagi vana, üks laenatud asi ja sinine detail. Kirsiks tordil on aga ehted – erilised kõrvarõngad, romantilised diadeemid ja päeva peategelasena sõrmused. Needki võiksid olla armastajate nägu, meistri loodud ja sündmuse väärilised.

Foto: AFP / Scanpix

Läheb Julia Läheb ühendab loomingus konkreetsuse, kehakuju kaunistava silueti ja klassikaliselt veetleva naiselikkuse.

Foto: Disainerid

Donna Nordica Pitsid ja pehmed kudumid – tõeline põhjamaa kaunitari glamuur.

Foto: Disainerid

Hanna Korsar Meisterlik muinasjuttude elluärataja, kes võlub iga pruudi printsessiks.

Foto: Disainerid

Mari-Liis Saretok, Kokomo. Elurõõmsad, vabad ja moodsad tõlgendused rahvuslikule stiilile.

Foto: Disainerid

Marilin Sikkal Südantsoojendav maalähedane romantika.

Foto: AFP / Scanpix

Katrin Kuldma Mitmekülgne meister riietab terve noorpaari – geniaalselt lihtne ja ainulaadne kleit pruudile ja ideaalselt istuv ülikond peiule.

Foto: Disainerid

Lilli Jahilo Karge ja klaari joonega tundlik disain, mis võimendab naiste haldjalikkust ja eeterlikkust.

Foto: Disainerid

Tiina Talumees Eelpilk armastatud moekunstniku kevadisele couture kollektsioonile, lilleilu ja haldjalikud toonid.

Foto: AFP / Scanpix

Xenia Joost Vietnamis elava Eesti disaineri avangardse joonega pruutkleidid.

Foto: Disainerid

Diana Denissova Lopsakalt romantilise, samas tundeküllase käekirjaga moelooja.

Foto: Disainerid

Kristina Viirpalu Imelised kleidid ja bodid, mis oleks justkui uduloorist ja unistustest kokku kootud-tikitud.Gramuurse vormi saavad ka iidsed Eesti mustrid ja kudumistehnikad.

Foto: Disainerid

Liisi Eesmaa. Ulmelised fantaasiad ja radikaalne glamuur.

Foto: Disainerid

Pits by Triin Isak Tartu disainer, kes on pühendunud ekstra pulmarõivastele.

EHTED

Foto: Disainerid

Tanel Veenre Armastatud meistri ehtekunstis ühinevad muinasjutud, julgus, selgus ja puhtus. Siniste kividega merihobukesed.

Marita Lumi Noore talendi mängulised ehted ühendavad lustakad loomakesed luksusega. Kristalliga pardikesed.

Merle Kasonen Minimalistikud, karge joonega ehted võluvad neidki, kes üldse end kaunistada ei tahaks. Põhjamaised sõrmused.

Foto: Disainerid

Kristina Viirpalu Õhkõrn käsitsi tikitud haldjabody.

FOTOD VANGELIS PHOTOGRAPHY, MEELI LAIDVEE, STINA KASE, KRÕÕT TARKMEEL, TIIT MÕTUS, SANDRA PALM, MARIT KARP, JÜRGEN JOOST, TANEL VEENRE

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles