13 täiesti suvalist fakti, mida sa tahtsid teada

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

Iga päev võiksime me midagi uut ja huvitavat teada saada. Knowable on kokku pannud nimekirja täiesti suvalistest faktidest, mille kohta sa ei teadnudki, et tahtsid neid teada saada.

  1. Teadlased on patenteerinud merevetikasordi, mis küpsetatuna maitseb nagu peekon ning mis on toiteväärtuselt kaks korda lehtkapsast võimsam.
  2. Iga päev oled sa umbes 40 minutit täiesti pime. Kui su silmad liiguvad, lülitab aju nägemise välja, mistõttu sa ei saa silmade liikumist näiteks peeglist näha. Ilma selleta tunduks meile igapäevane maailm nagu väriseva käsikaameraga filmitud film.
  3. Habemed aeglustavad naha vananemist, kuna ei lase niiskusel nahalt nii hästi aurustuda.
  4. Antiik-Kreekas oli kellegi õunaga loopimine armuavaldus.
  5. Kui arbuusi grillida, muutub nende terajas koostis ning seda saab kasutada isegi lihaasendajana. Seda rooga kutsutakse arbuusisteigiks.
  6. Hitleril oli sugulane nimega Paddy Hitler, kes läks USA mereväkke. Ta pidi täitma blanketi ning üles andma sugulased, kes võivad võidelda vaenlase poolel.
  7. Rotid on väga empaatiavõimelised. Näiteks jätavad nad puutumata kangi, mis annab neile maitsvat šokolaadi ning valivad selle asemel kangi, et päästa uppuvat sõpra.
  8. Jaapanis avati vanade koerte hooldekodu, et nad saaksid ka elu lõpul piisavalt armastust ja hoolt.
  9. Kui sa kuuled, et keegi hüüab sind, aga keegi tegelikult ei ole su nime öelnud, on see märk tervest mõistusest.
  10. Kiirelt kõndivad inimesed elavad keskmiselt kauem kui need, kes kõnnivad aeglaselt.
  11. Üle 60 protsendi hiinlastest on nõus maksma rohkem toodete eest, mis on «Made in USA», kui et valida alternatiivina toode, millel kirjas «Made in China».
  12. Esimene inimene, kes jäi Niagara Fallsist laskudes ellu, suri hiljem, kuna libastus apelsinikoorel.
  13. Kui sipelgad märkavad purjus liigikaaslast, võtavad nad sõbra õlule ja tassivad koju kaineks magama.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles