Milline rõivaese garanteerib Sulle hea enesetunde?

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grace Saunders «Suurepärase ema käsiraamat».
Grace Saunders «Suurepärase ema käsiraamat». Foto: Eesti Ajalehed kirjastus

Ilmselt on igal naisel olemas selline rõivaese, mis paneb eriliselt tundma ja teeb hoobilt enesekindlamaks. Anna meile teada, milline rõivaese on see Sinu puhul? Kõigi vastajate vahel loosime välja kaks Grace Saundersi «Suurepärase ema käsiraamatut».

Endine moeajakirjanik Grace Saunders annab emaks saanuna «Suurepärase ema käsiraamatus» nõu, kuidas tunda end tõelise naisena ka sel ajal, kui keha erinevaid muutusi läbi teeb.

Sedaviisi, kuidas väike maailmakodanik juba pead kandma hakkab, muutuvad oluliseks taas muudki rollid kui vaid pühad emakohustused – nõnda tuleb uuendada ka oma garderoobi.

Ehkki raamat jutustab peaasjalikult emadusest, leiavad käsiraamatust asjalikke nõuandeid ka vallalised või siis mitte enam nii värsked emad. Teemadering ulatub karjäärist ja kodusest majapidamisest kuni vaba aja veetmiseni.

Emaks olemise fakt lisab soovituste juurde lapsest lähtuvalt mitmeid praktilisi nüansse: kuidas aega planeerida, kui see ei sõltu ainult sinust, kuidas valida riietust, kui lapsega toimetades võivad rõivad kiiremini kortsuda ja määrduda.

Revideeri oma garderoobi

Enne kui oma garderoobi täiendama hakata, soovitab Grace Saunders revideerida põhjalikult riidekappi, jagades rõivad erinevatesse kuhjadesse.

Riided, mida pole viimase kolme aasta jooksul kandnud, mis on kaotanud oma vormi või ei passi enam kandja vanusega, võib tema hinnangul rahuliku südamega minema viia või visata.

Viisakamad rõivad võib heategevuslikult annetada või ka üritada maha müüa – neid keskkondi, mis soosivad kasutatud asjade müüki, on Eestiski mitmeid, alates perefoorumitest ja lõpetades oksjonikeskkonnaga.

Alusta pesust

Nii nagu Ženja Fokin alustab pea iga «Stiilipäeviku» saadet pesust, on ka Grace Saundersi üks esimesi nõuandeid hankida hea ja mugav, riietusega hästi sobiv pesu. Argirõivaks soovitab Saunders tavalisi T-särke ja varrukateta särke, mida annab tema hinnangul kanda kihiti ja kombineerida erinevate, ka pidulikemate pluusidega, ning mis sobivad ühtviisi nii teksade, dresside kui ka viisakate pükstega.

Saundersi hinnangul võiks kohustuslikku rõivavalikusse kuuluda paar ilusat kudumit, mõni kaunis pluus, mugavad ja pretensioonitu välimusega püksid või seelikud, erinevad jalatsid eri puhkudeks.

Pükste ja seelikute valikul soovitab ta lähtuda nii mugavusest kui ka sellest, et neid annaks väikeste lisanditega kiirelt kohanda hetketrendidega ning vajadusel pidulikumaks või igapäevasemaks teha.

Julge olla isikupärane

Sarnaselt meie oma stilisti Ženja Fokiniga on temagi nipiks välimust vürtsitada erinevate aksessuaaridega, mis hetkega üldvälimust muudavad, olgu selleks mõni ehe, vöö või õhuke sall.

Lisaks on oluline, et ruumi jaguks eksperimenteerimise ja isikupäraste rõivaste jaoks, mis loovad kandjas erilise tunde. «Kui armastate kleite, soetage paar sellist, millesse kiindute ja mida kindlasti aastast aastasse kannate. Aga kui tunnete end õnnelikuna tavalisest riidest pükstes ja polosärgis, siis vaadake, et ka need esemed teil olemas oleksid.»

Milline on Sinu lemmik rõivaese, mis teeb tuju alati heaks ja paneb Sind ennast erilisena tundma? Uue aasta alguses, 4. jaanuaril loosime kõigi vastajate vahel välja kaks Grace Saundersi «Suurepärase ema käsiraamatut». Vastuseid ootame foorumisse (e-mail on nähtav ainult toimetusele) või facebooki fännilehele www.facebook.com/pmnaine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles