Kaja Kallas: toitumistavad (2)

Kaja Kallas
, europarlamendi liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Tanel Meos / Delfi / Eesti Ajalehed

Kui eestlane tuleb välismaal elavale sõbrale külla, siis tavaliselt ei tule ta ilma kingituseta. Nii juhtub ikka, et kui keegi endale Eestist külalist ootab, kuuleb ta küsimust, mida külakostiks tuua. Tavaliselt kõlab vastuseks: «Palun too musta leiba!» Iga välismaal elanud eestlane ilmselt teab tunnet, kui tuuakse seda päris õiget Eesti leiba – saab avada leivakoti ja hingata sisse ehtsa musta leiva lõhna. Loomulikult on ka välismaal slaavi poed ja skandinaavia poed, kus pakutakse rukkileiba, aga päris sellist kodust, millega harjunud oled, saab ainult Eestis.

Kui oleme pikalt Eestist ära olnud, lähen koju jõudes mõnuga poodi ja imetlen pikalt piimatoodete lette. Milline valik kohukesi, jogurteid, kohupiimakreeme, kodujuuste ja muidugi mõista hapukoort! Poleks arvanud, et kodumaised maitsed on need, millest hakkame eemal olles puudust tundma.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles