Jamie Oliveri kommentaar ärritas emasid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jools ja Jamie Oliver.
Jools ja Jamie Oliver. Foto: SCANPIX

Jamie ja Jools Oliver teatasid eile, et ootavad oma viiendat last. Alles hiljuti võitles telekokk agaralt selle eest, et Suurbritannias kehtestatakse suhkrumaks, nüüd võitleb ta juba järgmise asja eest: nimelt tahab Oliver, et rohkem emasid toidaks oma lapsi rinnaga.

«Meil on kõige hullemad imetamise näitajad kogu maailmas,» ütles Oliver hiljuti antud raadiointervjuus. «Kui ema imetab last kauem kui kuus kuud, siis see vähendab tal rinnavähi riski lausa 50 protsenti. See on lihtne, mugav, toitev, parem, tasuta.»

Good Housekeeping vahendab, et Oliver sõnavõtt ärritas paljusid emasid. Üks naine kirjutas Twitteris: «Teadmiseks: imetamine pole alati lihtne. Minusugused emad, kes toidavad oma lapsi pudelist, tunnevad just selliste kommentaaride tõttu end halvasti!»

Teine ema avaldas Oliverile toetust, ent ärgitas siiski ettevaatlikkusele: «Jamie Oliver, ma kuulsin, et sinu järgmine kampaania puudutab imetamist. Ma olen sinu suur fänn ja ma palun, et sa suhtuksid sellesse tundlikult. Imetamine pole kõigi naise jaoks üldse valik.»

«Kuidas ta julgeb väita, et see on lihtne. Kui see oleks lihtne, siis ma oleks samuti oma last imetanud,» pahandas kahe lapse ema Alex. «Ma olen kursis sellega, mis on imetamise plussid ja ma tahtsin mõlemat last imetada, aga kui ma pole suuteline nii palju piima tootma kui teised emad, siis see tekitab masendust.»

Muidugi leidus neidki, kes avaldasid tuntud kokale toetust ja leidsid, et imetamine on tõesti teema, millele tuleb rohkem tähelepanu pöörata. Ennekõike tuleks muuta seda, et naistel peab olema õigus imetada seal, kus nad seda ise teha soovivad. Näiteks Starbucks on juba hakanud oma töötajaid koolitama, et nad oskaksid imetavale emale igati abiks olla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles