Kevade meigitrendid - hall on uus must!

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel aastal tuleb kevad teisiti! Unusta ära enam-vähem kõik, millega siin pimedal ajal pistmist oli: mustad randid, rasked meigid ja ülemäära viimistletud tulemus. Taasavasta mahedate toonide veetlus ja julge värvikunsti vallatus.

Üheksakümnendad annavad üle hulga aja moepildis tugevalt tooni ja nii tasub meelde tuletada ka tolle aja meigikunsti kuldne lause: «Jumestus olgu aimatav, mitte märgatav.» Kuid õnneks kuuluvad iga reegli juurde ka erandid. Nii ka praegu – erksavärvilises statement-meigis pole küll tagasihoidlikkuse varjugi.

Moelavadel on uusi look’e, toone ja meigitrikke alati kümneid, aga kõike pole mõtet proovida. Osa sobib soojema nahatooniga lõunaeurooplastele, osa vaid verinoortele kaunitaridele ja mis siin salata, tihti nuputatakse välja ka meigistiile, mille ainus eesmärk on intrigeerida. Kaunimaks ei muuda need kedagi. Selekteerisime välja kolm võtmesuunda, millest lähtudes end kevadiselt kauniks muuta nii, et ka enda loovusele mänguruumi jääks.

Foto: Bulls
Selekteerisime välja kolm võtmesuunda, millest lähtudes end kevadiselt kauniks muuta

Giorgio Armani / Milan FW

ROOSA

Foto: Clarins

FOTO: Clarins / ParisClarins / Paris

Tihti räägitakse igasugu salapärastest meigitrikkidest, mis näo särama panevad ja hetkega hulga aastaid maha arvavad. Mis siin ikka udutada – jutt käib alati roosast! Värsked roosad toonid on selle kevade pärliks nii maailmamoes kui ka meigikollektsioonides. Alabasterroosa on oluliselt elavam ja hõrgum kui beež ja roosinupuhuul näeb alati välja kui punasuu noorem õeke. Roosat kandes kasuta uljalt sillerdusi ja läikeid, just need annavad moeka, kastevärske ruumilisuse. Ja aitab nüüd juba sellest kontuurimisevaimustusest! Päikesekiirtes peab sellega olema ülimalt ettevaatlik, et nägu maskitaoliseks ei muutuks. Kumavad beebipõsed on palju lihtsam lahendus.

Foto: Bulls
Foto: Bulls
Foto: Bulls

Uljaspeadele: Jõulised roosad toonid laugudel on päris punk, seal pole kübetki liigset leebust. Samuti saad terviku iseteadlikumaks, kallutades oma look’i 60ndate stiilis kiisulaineriga retrovõtmesse või lisades superpikad nukukeseripsmed. Teravalt raamitud silm roosa õrnusega kokku ei kõla, ülipikad ripsmed aga võimendavad süütut sarmi veelgi.

Foto: AFP / Scanpix

1. Clarins Instant Glow kevadpalett 48.20 Kaunis roosigamma mattidest ja sillerdavatest toonidest, lisaks pehme hallikaspruun. Ideaalsed kevadtoonid igat värvi silmadele.

2. Dr.Hauschka kevadkollektsiooni lauvärvitrio 24.50 Uusversioon kunagisest bestsellerist, kaunis roosakuldses karbikeses on sädelev šampanjatoon, pärlroosa ja matt šokolaad – võrratu gamma kujundamaks loomulikku ja värsket ilu. Siidised loodusliku koostisega toonid täiendavad teineteist täiuslikult.

3. Lancôme Juicy Shaker huuleõli 22.- Värske toon, võrratu läige ja ülimugav tunne huultel – kõik ühes. Uus kahefaasilise koostisega huuleõli võlub naeratuse suule, pealekandmine sametise aplikaatoriga on nauding omaette.

4. Guerlain Kiss Kiss huulepulk, toon Darling Baby 39.20 Tuntud headuses püsiv ja huuli hellitav puna uue tooniga, mis annab supervärske roosinupusuu.

5. Dior Addict Lip Glow huuleläige, toon Lilac 35.60 Imeline toon ja paitav palsam teeb huuled ahvatlevalt kommiroosaks.

6. BeYu särapliiats 7.45 Eriline roosakasvalge toon sulab jumega ühte ja võimendab sära. Kasuta alalaul silma suurendamiseks, ülalaul või highlighter’ina silma sisenurgas või põsesarnadel.

7. Dr.Hauschka põsepunaduo 21.20 Kaks värsket roosat äratavad ka kõige talvekahvatuma näo. Siidipulbriga koostis hajub näol kui võluvõel.

8. The Body Shop Vineyard Peach huule- ja põsevärv 17.- Kerge koostisega puna annab huultele ja põskedele kevadvärske musi.

9. Juicy Couture Viva La Juicy Rosé EDP 50 ml 68.- Tahad vaadata maailma läbi roosade prillide? See sädelev, lustakas ja värske parfüüm annab selleks võimaluse. Elu on pidupäev puuviljanootide, valge pojengi ja roosi ning võhumõõga kallistuses.

10. Dolce&Gabbana Dolce Rosa EDP 30 ml 70.- Hõrgutav roosikokteil, kus magusust lisavad papaiaõied ja nartsiss ning põhjanoodid annavad muskus, sandlipuu ja näputäis pikantseid vürtse.

11. Max Factor Voluptuous False Lash ultrapikendav tušš 17.50 Tõstab, tihendab ja pikendab ripsmeid silmanähtavalt. Innovaatiline heelikshari aitab igale ripsmekesele pihta saada ja tihendav koostis võlub ette ehtsad nukusilmad.

12. Lumene True Mystic tušš 16.- Hooldava koostisega tušš pikendab-tihendab tänu looduslikele vahadele ja Polar Nighti pigmendile. Tähekujuline hari kingib lisavolüümi ja pikkust ilma neid kokku kleepimata.

HALL

Foto: Bulls

Foto: Anthony Vaccarello / Paris FW

Hall on uus must! Sa oled ise piisavalt kaunis, pole vaja oma selgeid silmi paksu võõbakorra alla katta. Hall sobib igat tooni silmadega, kuid kõige rohkem veab meil, sinihallide silmadega põhjamaalannadel. Traditsiooniliste beežikates toonides nude-varjutuste kõrval on hall kargem ja värskem. Moodsad on nii beežikashallid varjundid, hõbedaselt küütlevad toonid kui ka tume grafiit. Halli hulka saab imeliselt sulatada kõiki toone, sillerdavaid siniseid ja kalliskivirohelisi ning roosa täiendab tervikut imehästi. Proovi kindlasti ka sooje virsikuvarjundeid koos jaheda silmaga, pole vähimatki vajadust külmi ja sooje toone lahus hoida! Hallid toonid toovad esile inimese enda, nii tasub jumele eriliselt suurt tähelepanu pöörata. Muuda see kumavaks ja valgust peegeldavaks. Loomulik läige on väga veetlev.

Foto: Bulls
Foto: Bulls
Foto: Bulls

Uljaspeadele: 90ndate mässumeelsus on moepildis samuti kohal, nii ka tugevalt kontuuritud alumine laug. Kui hall sinu jaoks liialt rafineerituks jääb, lisa silmaalune joon või hajuta hulka veidi värvi.

Foto: AFP / Scanpix

1. Guerlain Météorites sära andev meigibaas 65.70 Värskusest särav jume tänu erilisele valgust hajutavale teemantpuudrile ja vikerkaaretehnoloogiale – valgus peegeldub nahalt ja kõik ebatasasused on kui peoga pühitud. Lisaks silub kortse ja matistab jume.

2. The Body Shop värvipalett 35.- Kõik-ühes kerge kevadilu loomiseks, nii hõrgud roosad kui suitsused hallid ja isegi pehme must toon.

3. Dr.Hauschka sügavhall silmapliiats 13.10 Delikaatne toon rõhutab kaunilt silmi ning toob esile nende tooni ning ainulaadsuse, muutmata meiki liiga teravaks. Joont on teises otsas oleva aplikaatoriga mugav soovi korral suitsusemaks hajutada.

4. Karaja Shanghai lauvärvipulk 18.- Mõnus silmameigivigur, mis toimib nii laialivalgumatu laineri kui lauvärvina – saad selle kiirelt ka suitsuseks varjutuseks hajutada. Ideaalne primer, kui soovid pikalt kestvat meiki.

5. Pupa Made to Last automaat-lainer, toon Stone Grey 12.50 Kaunis, sillerdav grafiithall toon, millega saab silma välja joonistada küllalt teravalt, kuid tulemus jääb märksa pehmem, elegantsem ja moodsam kui musta kasutades. Püsib hämmastavalt hästi!

6. Clarins Ombre Iridescente lauvärv, Silver Ivory 25.- Ülipeen kreemjas värv libiseb laule nii, et ainsatki kortsu välja ei joonistu. Õrnalt läbikumav, sillerdav toon püsib kogu päeva.

7. Oriflame Volume Blast Smokey tušš 8.90 Efektselt kaarduvad pikad ja paksemad ripsmed söekarva toonis. Pilk jääb suitsune ja stiilne.

8. Isadora Multivitamin läbipaistev läige Sheer Almond 14.90 Sillerdus ja imekerge toonivarjund defineerib huuled, kuid jätab need moekalt loomulikuks.

9. Isadora Velvet Matt küünelakk Bohemian 8.75 Kõige intelligentsem küünekujundus mängib neutraalsetes toonides lühikestel küüntel. Moodne matt tulemus.

10. Couleur Caramel küünelakk Elephant 8.10 Hallikas-beežikas toon pärlendava läikega.

11. Serge Lutens L’Eau de Paille EDP 100 ml 116.- Serge Lutensi nišiparfüümidele omaselt peen ja intellektuaalne aroom täiendab ideaalselt minimalistliku stiiliga rafineeritud kaunitari. Sel korral on fantaasia lendu läinud kõrrepõllult ja blondidelt kiharatelt, päikesepaistelisel suvepäeval. Õhuline, kuid ainulaadne parfüüm.

VÄRVIKUNST

Foto: Bulls

fOTO: Boss / New York FW

Kellel meist, naised, siis midagi selle vastu oleks, kui meile kevadistel tänavatel järele vaadatakse? Kui loomulik ilu sind ei köida, siis lase oma artistlik talent möllama! Ammu pole olnud moes sedavõrd palju loovaid lahendusi ja kirkaid toone. Paar erksat joont paneb juba look’i paika, eelistatult jäetakse põhi naturaalseks. Tasub teada, et mida tugevam toon, seda rohkem vajab see mõjule pääsemiseks ruumi – radikaalse silma kõrvale loomulik huul ja kui soovid kanda uljast huuletooni, jäta silmameik rahulikuks. Tingimata võta värvimängud ette ka oma küüsi kujundades, see nõuab muuseas märksa vähem julgust kui silmad erksiniseks võõbata. Aga küll sa näed – töö lausa lendab su rõõmsavärviliseks disainitud sõrmede all!

Foto: Bulls
Foto: Bulls
Foto: Bulls

Uljaspeadele: Uus, modernne meigivabadus on erakordselt lahe! Võid unustada kõik reeglid nii värvikasutuses kui ka näo proportsioonides. Jumestades ei pea sa üldse jälgima silmade kuju, vaid võib kunstipärase juti vedada, kuhu ise soovid – lau keskele, silma alla või siis klassikaliselt ripsmepiirile. Ole vaid valmis ka pilkuderahe all rahulikult selga sirge hoidma!

Foto: AFP / Scanpix

1. Dior Glowing Gardens silmameigipalett, 451 Rose Garden 59.65 Imekauni lillekujundusega paletil on elegantsed roosakad toonid šiki silmameigi tegemiseks ning värske roheline ja kollane, et tulemusele särtsu ja energiat lisada.

2. Armani kevadpalett 55.90 Värsked toonid ja imeliselt helendavad tekstuurid panevad silmad otsekohe särama, pastelset lillat ja rohelist täiendavad kullatoon ja greige.

3. Diorshow pliiats, toonid Water Lily ja Iris 34.58 Parim meigivigur moekate kunstipäraste värviliste joonte disainimiseks! Kahepoolne – kumav siidine lauvärv ja intensiivse pigmendiga lainer. Valikus viis ägedat tooni, millest erkroheline ja lillakassinine on lausa kohustuslikud.

4. Make Up Forever Aqua Matic veekindel lainer, toon Lime Green 20.99 Ülipüsiv ergas toon uljaste joonte tõmbamiseks.

5. Oriflame The One vedel metalliklauvärv 6.90 Elektriliselt ergas toon muudab silmad tõeliselt pilkupüüdvaks. Eriti julgelt tasub sel kevadel tutvust teha siniroheliste toonidega.

6. Karaja Matli huulepulk-pliiats 17.- Kirgas, matt ja kauapüsiv toon, millega saad maalida efektsed huuled või teha mistahes uljast värvikunsti. Värv ei tuhmu ega lähe laiali.

7. Dior kevadkollektsiooni küünelakk, toonid Garden ja Bleuette 26.42 Tahad, et kevad rutem tuleks? Kanna tujutõstev toon küüntele. Lakk on superpüsiv ja geelküünte läikega.

8. Karl Lagerfeld Ocean View EDP 85 ml 49.95 Puuviljaselt mahlane aroom, kust virsiku-litši magus tipp sulab jasmiini ja roosi ahvatlevaks südameks. Põhja muudab meeldejäävaks muskuse, sandlipuu ja vanilli segu. Kevad on aeg nautida elu kogu selle kirkuses ja sukelduda seiklustesse!

Foto: Bulls
Foto: Bulls
Foto: Bulls

MAAILMA MOELAVADE MEIGIFOTOD: BULLS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles