Viis karmi, aga vabastavat tõde

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

Siin on viis karmi tõde, mis mõjuvad vabastavalt. Igaühe elus jõuab kätte hetk, mil tuleb tõele näkku vaadata ning sellega leppida, sest muidu ei ole võimalik edasi liikuda.

  1. Kellelgi pole tegelikult liiga kiire, et sulle vastata. Tead seda inimest, kellega sa püüad kontakti saada, aga sulle tundub, et sa ei teegi muud, kui ainult ootad, millal ta suvatseb vastata? Ta tahab jätta mulje, et ta teeb kiireid asju ja tal pole mahti vastata, aga tõde on, et nii kiire pole kellelgi. Kui sa pidevalt ootad kellegi kõnet või sõnumit, siis sa pole ilmselgelt selle inimese jaoks prioriteet. Mida varem sa seda mõistad, seda kiiremini saad sa teha ma graafikus aega inimestele, kes väärivad sinu aega, teab Expanded Consciousness.
  2. Kõik asetavad esikohale iseenda. Inimene võib tunduda siiras ja helde, aga suure tõenäosusega on ikkagi esikohal tema enda huvid. Selles ei ole iseenesest midagi halba: me kõik peamegi iseenda vajaduste eest hoolt kandma. Mida kiiremini sa seda mõista, seda kiiremini saad sa teadlikult enda eest välja astuda, et teised sinu arvelt ei elaks.
  3. Sa ei saa pidevalt kõiki õnnelikuks teha. Mõtle korraks kõigile neile erinevatele asjadele, mida inimesed sult tahavad, olgu need su vanemad, sõbrad, õed-vennad, kallim. Kõik eeldavad, et sa käitud teatud viisil ja kui sa seda ei tee, nad ärrituvad. Ära võta kunagi eesmärgiks teha kõiki oma elus õnnelikuks, sest see on määratud läbikukkumisele. Sa peaksid keskenduma sellele, mida sina armastad teha, sest lõppeks on sinu ülesanne ju iseennast õnnelikuks teha.
  4. Maailm ei ole sulle võlgu. Sa võid olla maailma kõige ilusam, mõjukam, intelligentsem ja hoolivam inimene, aga kui sa ise ei tegutse, ei saa sa midagi ka vastu. Ära kunagi eelda, et inimesed teevad sinu heaks midagi või et asjad juhtuvad iseenesest. Sul on ainult kaks valikut: raisata oma elu oodates, et kõik sulle kandikul ette kantakse või aktiivselt tegutsedes, et luua elu, mida sa soovid.
  5. Tegutse, ära loobi sõnu niisama. See, kuidas me maailma enda ümber hindame, väljendub otseselt meie tegudes. Sa võid fantaseerida paremast maailmast, aga lõppeks on ainus viis selle realiseerimiseks fantaasiad ellu viia. Defineerigu sind sinu teod, mitte tegemata jäänud teod.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles