Galerii: Iittala esitles eksklusiivset Iittala X Issey Miyake ühiskollektsiooni

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iittala esitles eile Tallinna Kaubamajas Soome disainibrändi Iittala ja Jaapani disainer Issey Miyake koostöös loodud unikaalset kodutekstiili-, klaasi- ja keraamikakollektsiooni. Eksklusiivne kollektsioon on müügil vaid sajas müügipunktis üle maailma.

Kollektsiooni tutvustas Iittala ekspordimänedžer Arto Mankinen. Eestis müüakse tooteid Tallinna Kaubamaja Kodumaailmas.

Uus kollektsioon on loodud Iittala ja Issey Miyake disainitiimide tiheda ja pikaajalise koostöö tulemusena. Soome bränd Iittala ning Jaapanist pärit Issey Miyake kaubamärk jagavad omavahel sarnaseid väärtusi ja disainifilosoofiat. Iittala on loonud mitmeid ajatu disainiga ikoonilisi kodutooteid nagu näiteks Aalto vaasid või Teema lauanõud ning Issey Miyake on maailmas tuntud eelkõige kui innovaatiliste moerõivaste kaubamärk.

Iittala X Issey Miyake kollektsioon koosneb 30 tootest. Kasutatud on erilisi kangaid ja keraamiliste viisnurkade motiive. Tekstiilitooted on loodud Issey Miyake originaalseid murdmis- ja voltimistehnikaid kasutades, mis on tema kollektsioonile iseloomulikud juba alates 1980-ndate lõpust. Valitud on parim materjal, mis püsib volditud asendis, tekitab sellega kolmedimensioonilise efekti ning on ka kergesti hooldatav. Kollektsiooni värviskeem on inspireeritud kevade algusest ja lillede õitsemisest ning kogu kollektsiooni põhiideeks on kutsuda inimesi leidma rahu ja harmoonilisi hetki oma igapäevaelus, millest tuleneb ka tunnuslause «Pause for Harmony».

«Need kaks brändi on aegade jooksul oma ajatule disainifilosoofiale ning loovale mõtlemisele truuks jäänud. Nad väärtustavad oma disainis nii traditsioone, funktsionaalsust ja käsitööd kui ka uudsete materjalide ja meetodite kasutamist,» rääkis Iittala disainidirektor Harri Koskinen.

«Järjepidev teadus- ja arendustöö, mida tehakse Issey Miyake rõivaste jaoks, on nüüd realiseeritud ka koostöös Iittalaga. Tekstiilitoodete loomisel on kasutatud nii uusimat tehnoloogiat, mis murrab ja voldib materjali kui ka käsitööd,» rääkis Miyake Design Studio president Midori Kitamura.

Iittala X Issey Miyake kollektsioon on esimene Iittala ja Miyake Design Studio kaubamärkide koostööprojekt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles