Video: palju meile emakas maksma läheb?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

BuzzFeed kutsus stuudiosse naised, et neilt küsida: kui palju läheb menstruatsioon sulle maksma?

Naised arutavad muuhulgas, mis tunne neil päevade ajal on. «Mul on sõna otseses mõttes tunne, nagu kõnniksid mu kõhul naelikutes inimesed,» kirjeldab üks naine. Teine räägib, kuidas esimestel päevadel on ta väga emotsionaalne ning puhkeb töö juures sageli nutma.

Kui palju aga emakas maksab? Sest päevade ajal ei kulu ju raha mitte ainult tampoonidele ja sidemetele. Raha kulub muuhulgas ka valuvaigistitele ja iga naine on nukrusega pidanud lemmikpesuga hüvasti jätma, sest veri on selle igaveseks rikkunud. Nipp: söögisoodaga saab nii mõnegi tülika pleki maha!

BuzzFeed palus naistel kokku arvutada, palju menstruatsiooni peale raha kulub. Kuus võib päevadele kuluda 60 dollarit (umbes 55 eurot), mis tähendab, et aastas ulatub see summa suisa 500-700 dollarini (450-630 eurot). Kui arvutada, mis summa on päevadele elu jooksul kulnud, on naised šokeeritud ning arutavad, kuidas nad oleksid parema meelega neid tuhandeid dollareid kulutanud.

«Ma oleksin saanud käia puhkusel, osta uue kaameraobjektiivi …»

«Ma oleksin võinud võtta … kassi.»

Üks naine aga deklareerib: «Kuidas ma üldse last saan lubada!? Ma ei saa lapsesaamist lubada, mul on päevad!»

Vaata täispikka videot siit:

 
How Much Does Your Period Cost?

How Much Does Your Period Cost?

Posted by BuzzFeed Health on Wednesday, 2 March 2016
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles