Vaata, millised on Soome kõige populaarsemad lapsenimed

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Trendid ei puuduta ainult moodi, värskelt lapsevanemaks saanud inimesed hoiavad silma peal ka eesnimede trendidel. Soomes avaldati hiljuti ülevaade, millest selgub, et 2015. aasta kõige populaarsemad lapsenimed olid Venla ja Leo.

Soomes on ka väga suur hulk inimesi, kes räägivad rootsi keelt ja statistika näitab, et rootsi keelt kõnelevate inimeste seas on kõige populaarsemateks eesnimedeks Ellen ja Emil, kirjutab Yle.

Eelmisel aastal pandi Soomes 394 tüdrukule eesnimeks Venla. See nimi oli populaarne ka 2014. aastal, mil Venla oli populaarsete nimede esikümnes seitsmendal kohal. Teised popid nimed tütarlastele olid Sofia, Aada, Aino ja Elsa.

Leo nime pandi eelmisel aastal poistele Soomes 408 korral. Populaarsete poiste nimede esikümme koosneb samuti juba teist aastat peaaegu samadest nimedest, nende hulgas on näiteks Elias, Onni, Eino ja Oliver.

Nagu eelnevalt mainitud, olid rootsi keelt kõnelevate inimeste seas menukad nimed Ellen (31 korral) ja Emil (43 korral). Tüdrukute nimedest on populaarsed veel Saga, Amanda, Elsa ja Ida. Poiste nimedest eelistatakse Oliver, Williamit, Lucast ja Maxi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles