Halb komme, mis teeb küüntele palju kurja

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Naised, kes lakivad sagedasti küüsi, on väga hästi tuttavad tüütu probleemiga, et küünelakk võib hakata juba järgmisel päeval maha murenema. Kui laki ots on lahti, tekib suur kiusatus murenev või lahti löönud lakk küünelt maha kiskuda. See pealtnäha süütu harjumus on aga küüntele väga kahjulik.

Küünelakki maha koorides tuleb sellega kaasa ka küüne pealmine kiht. Dermatoloog Robyn Gmyrek selgitab Cosmopolitanis, et selle tagajärjel muutub küüs oluliselt nõrgemaks ja võib kergesti praguneda või murduda. 

Ühe küüne täispikkuses tagasi kasvamiseks ja taastumiseks kulub aga kuus kuud, mis tähendab, et laki koorimisega kahjustad oma küünt väga pikaks ajaks. Seni, kuni sa sellest halvast kombest lahti ei saa, ongi küüned pidevalt haavatavad ja kipuvad murduma. 

Nii kui märkad, et lakk hakkab murenema või maha kooruma, siis väldi vanade harjumuste kätte langemist ja võta ruttu küünelakk maha. Nii väldid olukorda, et hakkaksid hajameelselt lakki maha koorima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles