Kanada peaminister: ka mehed peavad olema feministid (2)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Trudeau abikaasa Sophiega.
Justin Trudeau abikaasa Sophiega. Foto: SCANPIX

Kanada peaminister Justin Trudeau ütles reedel, et sugudevaheline võrdõiguslikkus on tema programmi üks põhitalasid ja selleks, et see oleks edukas, peavad mehed rohkem kaasa lööma.

«Ainult naised ei saa feministid olla. Ka mehed peavad olema feministid,» ütles Trudeau. «Ja on aeg, et me ütleks seda rohkem välja.» Trudeau oli eelmisel nädalal Washingtonis visiidil ja kohtus USA presidendi Barack Obamaga, kirjutab Huff Post.

Kui Trudeau eelmise aasta novembris peaministri kohale asus, olid pooled tema valitsusest naised – seda on rohkem kui Obama valitsuses. Kui üks ajakirjanik küsis Trudeau’lt ühes intervjuus, miks on võrdõiguslikkus tema jaoks nii tähtis, vastas mees lihtsalt: «Sest on aasta 2015.»

Trudeau on öelnud, et ta näeb kõvasti vaeva selle nimel, et rohkem «julgeid naisi» tegeleksid poliitikaga, kuid ta on märganud, et see on raske, sest ühiskond ei julgusta naisi selles osas piisavalt. Ta tõi näiteks Kanada ajakirjaniku Chrystia Freelandi, kes esimest korda kandideeris parlamenti 2013. aastal ja nüüd on temast saanud kaubandusminister.

Peaminister tunnistas, et Freelandi polnud sugugi kerge veenda. «Isegi tema, väga erakordne naine, küsis minult mu pakkumise peale: «Tõesti? Kas sa arvad, et ma saaksin sellega hakkama?».» rääkis Trudeau. «Kui ma küsin mehelt, kas ta tahaks tulla minu valitsusse, on vastus tavaliselt: «Olgu, kas ma pean kogu aeg lipsu kandma?»,» tõi ta näiteks. Tema sõnul on reaktsioonid väga erinevad – kui naised küsivad: «Miks mina? Oled sa kindel?», siis mehed ütlevad: «Muidugi! Ma ootasingi, et sa seda küsiksid!»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles