Kas mehe eksiga on võimalik sõbraks saada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Partneri endise või uue abikaasaga kohtumine võib olla tagasihoidlikult öeldes ebamugav - paraku sunnib elu neid naisi vahel kokku puutuma.

Paariterapeut Terri Orbuchi sõnul on uus ja endine naine paratamatult seotud, kui mehel esimesest perest lapsed saadud, kirjutas shine.yahoo.com.

Orbuch selgitas, et need naised peavad vastu tahtmist üksteist teadma ning neil palutakse veel ka läbi saada. Nad võivad ka suurel määral erineda ning suhted, mida pole loodud vabal valikul, on keerulised.

Kuid mehe laste emana või praeguse hooldajana tuleks õppida ise elama, et teised pereliikmed saaksid elada. «See inimene veedab palju aega sinu lastega. Laste huvides – nende üleüldise heaolu, õnne, kohanemise jaoks – on vajalik, et saate läbi,» pani terapeut südamele.

Kuidas siis olukorraga toime tulla? Ennekõike tuleks Orbuchi sõnul enda ootused paika seada. Imedele loota ei tasu. Kui tolle naisega suhtlemisele on ebarealistlikud ootused pandud, lõppeb see ärritumise ja vihaga. Kui väga ka ei üritaks, ei pruugi sina talle meeldida. Samuti ei tasu temalt heakskiitu või suurt sõprust oodata, märkis terapeut.

Samuti tuleks end tagasi hoida, et teisest naisest mitte tagaselja rääkida. Inimesed pärivad lahutuse ja mehe uue abikaasa kohta igal juhul. Ettevaatlik tuleks olla, et mitte liiga palju rääkida, sest sõnad jõuavad ilmselt ka endise mehe või tema naise kõrvu. Ning kas peab keegi üldse noist asjust teadma?

Veidi viha tunda on Orbuchi sõnul normaalne – see võib isegi abiks olla eluga edasi liikumisel. Oluline on aga viha väljendada konstruktiivsel viisil – näiteks päeviku kirjutamise või treeningu läbi. Ning ei tasu karta piiride nõudmist. Mees võib uue abikaasaga maha istuda ning panna suheteks paika piirid ja ootused – nii endiste parterite kui vana ja uue naise vahel.

Kui mehe endine ja praegune abikaasa kokku saavad, ei pea nad terapeudi sõnul üksteisele sümpaatsed olema, sõbraks saama või hakkama regulaarselt suhtlema, vaid lihtsalt läbi saama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles