Video: milline on Synergy 360 treening?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Terve Tervis

Tallinna TV saade «Terve tervis» koos GoodNews ajakirjanike Monika Kuzmina ja Joanna Müüriga on kevadeootuses võtnud eesmärgiks innustada inimesi liikuma, seepärast tutvustatakse igas saates erinevaid sportimisvõimalusi, lootuses, et igaüks leiab endale midagi meelepärast.

Reporter Riina Reiman on seekord külas spordiklubis Teras, kus treener Erik Grigorjev tutvustab treeningstiili nimega Synergy 360.

Treener selgitab, et tegu on jõutreeninguga, milles töötatakse läbi kogu keha ja see annab hea tuju, jõudu, kiirust, võhma ja mõistagi on seda tore teha teistega koos. Alguses on soojendus, kus lihased saavad läbi töödeldud ja siis hakatakse jõuliselt treenima. Trenn meeldib inimestele ka seetõttu, et traumaohud on välistatud, kuna treener seisab kõrval ja jälgib tehnikat.

Foto: Terve Tervis

«Alguses ongi tähtis tehnika kätte saada, siis saab ka kiirust ja jõudu lisada,» seletab Erik Grigorjev. Üheks peamiseks treenerile esitatavaks sooviks on suveks saledaks saada ja reporter küsibki, et kas praegu treenimist alustades on seda 1. juuniks võimalik saavutada. «Annan endast parima, aga ma ei tea, millised on inimesel eluviisid pärast trenni, kuidas ta toitub jne. Luban, et hoian kätt pulsi peal,» ütleb Erik. Tema sõnul algab kaalulangetus õige toitumisega, aga tulemuse saavutamiseks on vaja 3-4 korda nädalas trennis käia.

Foto: Terve Tervis

Järgmisena tahab ajakirjanik teada, kas on treeninguid, mis annavad kiire tulemuse. Treeneri sõnul on esimest tulemust varsti näha, esimesed 6-7 kilogrammi saab kähku alla, aga need 3-4 kilogrammi, mis on vaja veel maha võtta, need nii kiirelt ei kao, see võtab aega.

Palju oleneb ka konkreetse inimese lihastest, geneetikast, toitumisest ja paljust muust — edu saavutamiseks ainult trennist ja juurikate nosimisest sageli ei piisa. Erik täpsustab, et tulemusi ei pruugi tulla, kui süüakse rasvast ja jahust toitu ja suhkrut, samuti ei tohiks hilja õhtul süüa. Puu- ja juurviljad seevastu on väga kasulikud.

Foto: Terve Tervis

Paljudele inimestele teevad tuska teatud kehaosad, millel küll teiste silmis ei pruugi midagi viga olla.Treeneri sõnul saab neid vastavalt soovile trimmida. Üldiselt aga ei peaks inimesed vaid hooajaliselt trennis käima, see peaks olema elustiil ja -mõte ning alustada võib kes tahes ja igal ajal, kõik oleneb endast.

Foto: Terve Tervis

Erik Grigorjev kinnitab, et naise eelistavad Synergy 360 trenni, sest seal töödeldakse terve keha läbi ja kui keegi tahab treenida teatud kohta, siis annab treener just seda lihast mõjutava koormuses. «Sa ei pea ennast teistega võrdlema, tee õigesti ja pikapeale tuleb kõik välja, siis saad ka jõudu ja koormust lisada,» ütleb treener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles