Tervisliku köögiviljasmuuti salanipid

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kui mitte kuidagi lõppev talv kipub tuju ja energiataset nulli tõmbama, siis tasub vaadata looduse väe poole. Ehk pole sa veel köögiviljasmuutisid tihanud proovida, saati siis teha. Kuidas alustada, annab nõu Hortese kohvik Garden juhataja Marleen Saat.

Köögiviljasmuutit on hea juua pärast treeningut või kasutada seda sootuks tervisliku vahepalana. Samuti on tegemist millegagi, mida tasub tarbida igapäevaselt – nii saab lihtsa vaevaga lisada oma menüüsse vitamiinirikkaid köögivilju. Oluline on tarbida smuutit kohe pärast valmistamist, sest teatud vitamiinid muutuvad valguse ja õhuga kokkupuutes organismile mittekasutatavaks,» räägib Marleen Saat.

«Õige maitse saab paika ikka katsetamisega,» ütleb Saat, kui uurida, kust otsast üldse juurikajoogile läheneda. «Selleks, et kodus teha eriti tervislikku ja kasulikku smuutit, soovitan lisada neile superfood tooteid: kurkum, nisuorasepulber, macha pulber, chia-seemned, goji-marjad … Neist piisab vaid ühest teelusikast ühe smuuti kohta.»

Kui pole kunagi smuutit teinud, siis tasub ka teada, et jooki võib «pikendada» vee, mandli- või kookospiimaga. Magustamiseks võib smuutile lisada paar-kolm datlit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles