Neli nõuannet neile, kelle partner on oma emaga väga lähedane

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

Esmapilgul võib tunduda ääretult tore, kui sa leiad endale kallima, kes on oma perekonnaga väga lähedane. Küll võib olla aga sellega raske hakkama saada, kui sulle tundub, et oled mehe elus alati teisel kohal – sest esimesel kohal on alati tema ema.

Female First annab nõu, kuidas sellises suhtekolmnurgas hakkama saada.

  1. Püüa mõelda positiivselt. Kuna sul on õigus end oma suhtes mugavalt tunda, anna endast parim, et pingetest lahti saada. Vaata asja ka partneri seisukohast. Paljud mehed veedavad oma emaga palju aega, eriti kui tegemist on lesega, tal on tervisemured või on mees ainuke laps. Kui ta pingutab, et oma ema eest hoolt kanda, hinda seda, et ta on hea poeg ning suure südamega. Tuleta seda endale meelde, kui armukadeduseussike südamesse poeb.
  2. Püüa ämmaga läbi saada. Teil on vähemalt üks ühine asi: te mõlemad armastate tema poega. Ehita temaga üles oma suhe, nii et sa ei tunneks end ohustatuna, kui su partner oma emaga aega veedab. Kui te saate hästi läbi ja naudid tema seltskonda, ei pane sa pahaks, kui ta teiega palju aega koos veedab. Tõenäoliselt ta hindab sinu püüdlusi.
  3. Tuleta talle meelde, et sa oled olemas. Kui su kallim pöördub pidevalt nõuanneteks ema poole, võta aega, et temaga asju arutada, nii et saaksid näidata: nüüd oled olemas sina, kellega elumuresid ja küsimusi läbi arutada. Eluterves suhtes olete te üksteise jaoks esikohal. On normaalne, et vahel küsime me ka täiskasvanuna oma vanematelt nõu, kuid kui see toimub pidevalt, on ta ilmselgelt veel vanematest sõltuv ja ei ole valmis sinuga suhet ehitama.
  4. Suhtle. Võtke aega ja rääkige oma suhtest: kuhu selles mahuvad teie mõlema vanemad? Kui sulle tundub, et sinu partner seab vanemaid esikohale, pead sa talle seletama, mis tundeid see sinus tekitab ning mis alternatiivseid variante sa näed. Ära süüdista, hoia vestlus sõbralikuna. Vaielda võib faktidega, aga mitte sellega, kuidas keegi end tunneb.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles