Viis olulist asja, mida pidada meeles, kui su süda murdub

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Südame murdumise valu käib inimeseks olemise juurde, loodetavasti ei pea meist aga keegi seda üleliia tihti läbi elama. Neil hetkedel võib tunduda, et maailm on lõppemas, kuid kui hoiad kinni neist viiest mõttest, võib katsumus olla kergem taluda.

  1. Sind armastati ja sind armastatakse kunagi jälle. See, et sa end nii kohutavalt tunned, on otseselt seotud sellega, kui hea tunne oli see, kui sind armastati. Kui sind armastatakse, on see suurepärane tunne! Kuid mõnikord see lõppeb. Ära muretse, see ei tähenda, et sind oleks võimatu armastada. Sind armastatakse kunagi jälle, kinnitab Higher Perspective.
  2. Ära jää oma mõtetega kinni. Püüa mitte üle mõelda iga liigutust ja ütlust, ära lase praegusel südamemurdumisel kogu oma elu ja tundeid üle võtta. Õpi jälle üksinda elama. Õpi elu nautima. See faas möödub.
  3. Ära jälita teda mingil juhul. Ära sõida õhtuti tema majast mööda. Ära jälita eksi Facebookis. Ära tüüta tema perekonda ning ära püüa teda leida mõnelt kohtingusaidilt. Jäta ta rahule, sest muidu teed endale veelgi rohkem haiget.
  4. See on hea aeg kasvamiseks. Südame murdumise aeg on raske, aga rasked ajad kasvatavad meid. See on suurepärane aeg isiklikuks arenguks. Meenuta, mis on mõni hobi, millega tegelemist oled nautinud, või avasta hoopis mõni uus ajaveetmisviis.
  5. Sa ei saa mitte kedagi muuta. Ükskõik kui väga meile meeldiks mõelda, et me saame kedagi muuta, me ei saa. Me saame muuta vaid iseend ning aidata teistel olla inimesed, kes nad tahavad olla.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles