Punapeedisalat röstitud maisitibuga

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Restorani Bonaparte peakokk Artur Ovtšinnikov pakub Kaubamaja ajakirjas Hooaeg jõuludeks välja omapärase punapeedisalati retsepti, mis sisaldab metsapähkleid ja röstitud maisitibu.

Punapeedisalat karamelliseeritud metsapähklite ja röstitud maisitibuga
Kuuele

Marineeritud ja röstitud maisitibu:

  • 1 keskmine maisitibu
  • 1 šalottsibul
  • 3 spl oliivõli
  • 1 spl riivitud ingverit
  • 1/3 pakki (u 0,15 g) safranit
  • 2 spl sidrunimahla
  • soola
  • värskelt purustatud musta pipart
  • 3 spl purustatud metsapähkleid
  • 1 punt murulauku
  • ½ potti värsket oreganot

Punapeedisalat:

  • 4 keskmise suurusega peeti
  • soolahelbeid
  • 2 spl metsapähkleid
  • 1–2 spl suhkrut
  • 2 potti peedilehti
  • 2 potti rukolat
  • 2 potti jääsalatit
  • 1 karp lambsalatit
  • 2 salatsigurit
  • 1 keskmine fenkol
  • 300 g kobartomateid
  • 1 spl seesamiõli
  • 1 spl palsamiäädikat
  • kaunistuseks värsket oreganot

Salatikaste:

  • ½ potti basiilikulehti
  • 1 väike punt petersellilehti
  • 50 ml oliiviõli
  • 50 ml päevalilleõli
  • 1 spl sidrunimahla
  • soola
  • suhkrut

1. Valmista tibu marinaad: haki sibulad ja sega oliiviõliga, lisa riivitud ingver, safran, sidrunimahl, sool, pipar, metsapähklid, murulauk ja oregano ning sega omavahel läbi. Lõika tibu pikkupidi pooleks ning määri marinaadiga kokku.

Aseta tibu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 150 °C juures umbes 1 tund, kuni ümber liha on tekkinud ilus pruun koorik. Jahuta tibu ning eemalda lihalõigud kontide küljest.

2. Tibuga samal ajal pane ahju peedid. Määri koorimata punapeedid soolahelvestega kokku ja mähi fooliumisse, küpseta sama kaua kui tibu. Jahuta peedid, koori ja lõika sektoriteks.

3. Karamelliseeri metsapähklid: kuumuta ja pruunista pannil 1–2 spl suhkrut ning lisa 2 spl metsapähkleid, sega kiirete liigutustega läbi ja tõsta hõbepaberile jahtuma, purusta väiksemateks tükkideks.

4. Vahusta salatikastme komponendid ühes anumas köögikombaini või saumikseriga. Valmista salatipõhi: rebi ja sega omavahel kokku erinevad salatid.

Puhasta fenkol, lõika õhukesteks viiludeks, lõika tomatid kuubikuteks ning sega salatipõhja hulka. Vahetult enne serveerimist maitsesta palsamiäädika ja salatikastmega ning sega kergelt läbi.

Serveeri salatipõhi võrdseteks portsjoniteks ning kata maisitibu lõikudega. Kaunista metsapähklite, seesamiõli ja oreganoga.

Veinisoovitus:
Valge vein – Bourgogne Chardonnay 2008, Maison Louis Jadot, Burgundia, Prantsusmaa

Retsept: restorani Bonaparte peakokk Artur Ovtšinnikov
Veinisoovitus: sommeljee Urvo Ugandi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles