Õlles hautatud vürtsikapsad

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kätrin Maidla

Jõuluporteris hautatud singi kõrvale pakub harrastuskokk Kätrin Maidla õlles hautatud hapukapsaid, mis on maitsvaks ja tervislikumaks alternatiiviks traditsioonilisele versioonile.

Maitset jagub roale enam kui küll, julgemad lisavad lõpus kuuma vürtsidega, märgib Kätrin.

Jagub kaheksale:

  • 1 kg mahedamat hapukapsast
  • 1 liiter jõuluporterit
  • 1 spl võid
  • 2 spl fariinisuhkrut
  • 5 spl õunapüreed
  • soovi korral 1 tl kaneeli ja jahvatatud ingverit.

Sega pannil või, suhkur, õunapüree ja õlu. Lisa kapsad, sega läbi ja hauta kaane all aeg-ajalt segades tunni jagu. Eemalda kaas, tõsta kuumust ja prae kapsaid pidevalt segades, kuni vedelik on aurustunud.*

Soovi korral lisa maitseks 1 tl kaneeli ja jahvatatud ingverit. Sega läbi, serveeri jõuluporteris hautatud singi kõrvale.

* Sedasi valmib täidis pirukate jaoks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles