Otsitakse kokkajaid lapsi uude kahvliahvikeste raamatusse

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahvliahvid. Illustratsioonide autor on Moonika Maidre (kes on ühtlasi raamatu kujundaja).
Kahvliahvid. Illustratsioonide autor on Moonika Maidre (kes on ühtlasi raamatu kujundaja). Foto: Hele-Mai Alamaa

Armastatud ja auhinnatud kogupere-retseptikogumiku Kahvliahvi kokaraamatu autorid Merle Liivak ja Hele-Mai Alamaa on asunud tegema kahvliahvikeste sarja järgmist raamatut, milles jagavad kokkamist armastavad lapsed oma lemmiktoitude retsepte teistele lastele. Selleks puhuks oodatakse lapsevanematelt vihjeid köögis hoogsalt toimetavate võsukeste kohta, kes ei pelgaks raamatus üles astuda.

«Kui meie eelmine kahvliahvi-raamat keskendus peredele ja lastega koos kokkamisele, siis järgmises kogumikus on peategelasteks lapsed ise. Säravad, loovad, imetlusväärsed. Sellised, kes oma toidu valmistamise huvi ja hõrgutistega innustavad nii teisi Eesti lapsi kui ka nende vanemaid,» räägib raamatu autor Merle Liivak. 

Hele-Mai Alamaa ja Merle Liivak. Foto:
Hele-Mai Alamaa ja Merle Liivak. Foto: Foto: Kalev Lilleorg

Vihjeid kokkamishuviliste võsukeste kohta oodatakse 28. märtsini meiliaadressile kahvliahvid@gmail.com. Subjektireale tuleks kirjutada «meie kahvliahvike», kirjelduseks lapsevanema ja lapse/laste nimed, vanus ja vahvate firmaroogade lühitutvustused. Teretulnud on pildid väikestest köögikangelastest, kogu perest ja ka paarist lapse valmistatud lemmikroast. Tänulikku tagasisidet antakse autorite poolt aprilli jooksul.

Töös oleva raamatu suuremaks missiooniks on inspireerida lapsevanemaid lapsi toidu valmistamisse kaasama juba maast madalast, et köök kujuneks neile koostegutsemise rõõmu, loovuse ja maitsekatsetuste templiks. Et väike inimene näeks ja mõistaks, millest toit koosneb ning kuidas see valmib. Et ta suudaks juba varakult toitu hinnata, seda nautida ja hiljem ka ise sööki valmistada. Et teda ei ähvardaks kurikuulus «näljasurm külmiku ukse taga». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles