Arst soovitab: kui kõht hakkab täis saama, tuleb söömine järele jätta

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ida-Tallinna keskhaigla gastroenteroloogiakeskuse vanemarst Benno Margus soovitab pühadeaegse ülesöömise vältimiseks lihtsat reeglit: kui kõht hakkab täis saama, tuleks söömine järele jätta.
 

«Kõigi jõulusöökide seedimisega saab terve inimene ise hakkama. Ülesöömise korral peab lihtsalt ootama,» vahendab kliinik.ee Benno Marguse intervjuud ajakirjale Apteeker.

Seedimist hõlbustavaid ravimeid dr Margus ei soovita, sest need on ikka pigem selleks puhuks, kui kõhunääre on haige. «Tihti mõjub kahjulikult mitte söök ise, vaid söögi kõrvale joodav alkohol – see võib põhjustada ägedat pankreatiiti. Kui väga palju rasvast süüa, võib see olemasolevad sapikivid panna liikuma, ehkki igasugune toit stimuleerib sapipõie kokkutõmbeid,» selgitab Benno Margus.

«Tuleb mõõdukalt süüa ja hoida toitumine tasakaalus. Ja kui tunnete, et kõht hakkab täis saama, siis jätke söömine järele,» soovitab dr Margus eelseisvateks jõuludeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles