Viis võimalust antidepressantideta hakkama saada

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kui sa tunned, et talvemasendus võtab maad ning päikest pole enam päevadesse jäänud, saad sa nii mõndagi ise ära teha. Muidugi soovitame me igal juhul pöörduda abi saamiseks ka psühholoogi, terapeudi või psühhiaatri poole, kuid need nõuanded ei tee kindlasti sulle halba.

1. Ole oma mõtetes kohal. Depressiooniga on kerge langeda sügavasse musta auku. Proovi aga olla rohkem kohal: teadvusta, mis päeva jooksul juhtub. Mediteeri. Loo peas selgus selle suhtes, kus sa täpselt oma eluga oled. See aitab sul masenduslainelt maha astuda.

2. Mine välja. See ei tähenda, et sa peaksid minema suurele peole ning hunniku uusi sõpru leidma. Aga mine lihtsalt välja. Jaluta. Veeda aega pargis. Haara kaasa kohvi. Ütle kellelegi tere. Jaluta sõbra juurest läbi või möödu lihtsalt ta majast, kui ka ei ole tuju uksele koputada. Mine lihtsalt õue!

3. Jäta mürgised inimesed elust välja. Üks asi, mis võib su meeleolu tugevalt mõjutada, on mürgised inimesed. Võib olla raske aru saada, millistest inimestest tuleks loobuda, aga vahel on see hädavajalik.

4. Söö tervislikult. Tasakaalus dieet ja toitainerikkad toidud on olulised nii füüsilise kui vaimse tervise jaoks. Väldi alkoholi, eeltöödeldud sööke ja liigset soola.

5. Mine vabatahtlikuks. Kui sa teed head, tunned end paremini.

Allikas: Higher Perspective

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles