Millised trendid valitsevad värvide maailmas?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värvid on moetööstuse üks väga tähtis osa. Pole juhuslik, et paljud brändid korraga ühtedes ja samades värvitoonides kollektsioonidega välja tulevad, kirjutab Osta.ee blogi.

Oled ehk märganud poodides ringi kõndides, et valdavalt enamus värvitoonidest kattuvad? Kuidas see võimalik on? Raketiteadus see päris pole, kuid ometi on selle taga suur grupp moe- ja värvieksperte, kes tulevad üle maailma kokku ning arutatakse, analüüsitakse ning sünteesitakse tulem, millest ülejäänud moetööstus lähtub.

Üldjoontes jätkub eelmise kevade pastelsete ja rahulike värvitoonide paraad, vastukaaluks uutele jõulistele värvitoonidele, mis mõneti kevad-suve hooajas üllatavadki tunduvad. Toon Sinuni kevad-suvi 2016 «tegijad» värvid:

Lisa Kroeberi disainkõrvarõngad "Folded"
Foto: Osta.ee
Lisa Kroeberi disainkõrvarõngad "Folded" Foto: Osta.ee Foto: osta.ee

1. Korallivärv (nagu pildil olevatel kõrvarõngastel) on uus roosa! Lõhe värvi roosa kõikvõimalikud alatoonid on 2016. aasta kevad-suve kollektsioonis must-have! Soovitus – ole selle tooni kasutamisel ettevaatlik kogusega, et sellest ei saaks kõik üks suur roosa-manna.

Burgundia punane sobib üllatavalt hästi ka kevadesse
Foto: Osta.ee
Burgundia punane sobib üllatavalt hästi ka kevadesse Foto: Osta.ee Foto: osta.ee

2. Burgundia punane (pildil olev hommikumantel) on olemuselt küll võibolla paslikum sügisesse, kuid ometi leiame ta kevade värvipaletis. Tumepunane on sensuaalne ning naiselik. Tumepunane kleit või pidulik väike ridikül sobivad ka kevadisse õhtusse kui valatult.

3. Helesinine – kasutatakse ka sõnu taeva- või beebisinine, mis eesti keeles kõlab ehk veidi kohmakalt, kuid kannab edasi ometi mõtet õrnast, kergest, pastelsest sinisest. Juba 2015. aasta kevad-suve hooaja hitt-värv ning jätkab aastal 2016 oma võidukäiku.

4. Pastelne kollane on selle kevade kuulutaja! Kerged kreemjad kollased toonid, šifoonkangad ja õrnad pitsid õhkuvad kergest romantikast! Kahtlemata hea tuju värv.

Merikh kõrbetoonis arvutikott on ilus ja mugav
Foto: Osta.ee
Merikh kõrbetoonis arvutikott on ilus ja mugav Foto: Osta.ee Foto: osta.ee

5. Kõrbetoonidest inspireeritud mahe oranž on minu vaieldamatu lemmik. Rooste, vask, saialilled, kõrbeliiva tühjad väljad on võimsad värvikandjad ja inspiratsiooniallikad. Eriti hästi sobib kergelt päevitunud jumega. (Pildil Merikh arvutikott)

6. Jääkohvipruun on kerge halli ja külma alatooniga. Külm ja põhjamaisesse kevadesse kenasti sobituv. Kuid ometi ootaks kevadelt jäisele jääkohvipruunile tolmumantlile näiteks  kärtsu kollast siidisalli.

Seemisnahksed kingad kaunistavad kandjat
Foto: Osta.ee
Seemisnahksed kingad kaunistavad kandjat Foto: Osta.ee Foto: osta.ee

7. Merekarva rohekas-sinine toon toob kevadistesse moevärvidesse kulbiga värskust, eriti retro-lookile. Seemisnahast seelik, tagi või kingad oleks selles värvitoonis eriti äge! 

8. Indigosinine kuulub samuti jõulisemate värvitoonide hulka nagu tumepunanegi. Toonilt heledam kui tumesinine, kannab indigosinine endas siiski mingit salapära ning on pretensioonitu ja lahke kandja vastu. Sobib paljudele.

Nõuanne – moodi ei pea tõsiselt võtma! Kui Sul on oma lemmikud, mis suurepäraselt toimivad ja parima Sinust esile toovad, jää nende juurde! Aga… äkki oleks aeg katsetada midagi uut?

Allikad: https://www.weconnectfashion.com, http://www.instyle.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles