Mida deidist loobumise vabandused tegelikult tähendavad?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Tead küll seda stsenaariumi – sa oled jäänud halva kohtingu lõksu. Sa näed, et see ei vii kuhugi, te ei klapi. On aeg asjad kiirelt ja valutult lõpetada. Mis edasi? Põgened restorani tualetiakna kaudu või tood vabanduseks «perekriisi»?

Female First loetleb viis levinuimat vabandust ning dekodeerib tähendused nende taga läbi kerge huumoriprisma.

  • «Mul on perekondlik kriis.» Teiste sõnadega mu perekond vihkaks sind, nii et ma pean lahkuma, enne kui sa nõuad nendega kohtumist. Või, veel hullem: mu pere võib mulle peale sattuda, kui ma sinuga siin halval kohtingul olen.
  • «Mu kõht on korrast ära.» Hmm, mis see sulle küll ütleb, kui ma pigem veedaks aega vetsus, kui et istuks siin sinuga?
  • «Mul on kiireloomuline tööülesanne.» Ma hea meelega teen ületunnitööd ja töötan nädalavahetusel, kui see tähendab, et ma ei pea siin sinuga olema.
  • «Ma unustasin koerale / kassile süüa panna.» Mu koer on parem vestluspartner kui sina.
  • «Mul hakkas ootamatul pea valutama.» Mu pea ütleb ei ja mu keha – ütleb ka ei!

Kohtingusaidi onenightfling.com esindaja David Moore kinnitab, et teab hästi: halva kohtingu lõksu jääda on üsna piinlik ja vastik. «Ma usun, et inimesed peaksid hakkama rohkem otse välja ütlema, mis nad mõtlevad,» annab Moore nõu. «Kui sa oled halval kohtingul ja sa tunned, et keemiat ei ole, siis vaata talle silma ja ütle: «Mul on kahju, aga see pole miski, mida ma sooviks.» Seejärel lahku. See on lihtne lahendus ja nii on sul vaba õhtu selleks, et teha midagi, mida sa päriselt teha tahad!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles