19 väikest elustiilimuutust, mis on päriselt aidanud inimestel kaalu kaotada

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Keegi ei saa oma elustiili üleöö muuta, aga vahel piisab väikesest muudatusest, et elu taas positiivsema raja peale saada.

BuzzFeed küsis oma lugejatelt, mis on see üks asi, mis aitas neil päriselt kaalu kaotada. Siin on pärisinimeste nipid, kelle jaoks on just need väikesed muudatused aidanud hakata elama taas tervislikumalt.

  1. Ära söö enam diivanil. Kui sa otsustad, et enam diivanil ei söö, vaid hakkad sööma taldrikult ja laua taga, võid ära hoida mõttetud söömahood. Korralikult laua taga söömine aitab sul teadvustada, mida ja palju sa sööd. Üks inimene kaotas nii aastaga 50 kilo!
  2. Ära võta kaalunumbrit eraldi eesmärgiks. «Mingi aeg oli mu ainus eesmärk, et kaalunumber pidevalt alaneks. Kui ma lõpetasin selle vahtimise ning keskendusin lihtsalt tervislikult elamisele – toitumisele ja trennile – hakkasin ma tegelikult kaalu kaotama ja end paremini tundma.»
  3. Või ära vaata üldse peeglisse! Üks kasutaja räägib, kuidas ta ülikoolis peegli puudumise tõttu sai lõpuks keskenduda sellele, kuidas ta end tunneb, mitte sellele, milline ta välja näeb. «See oli väga hea, sest nii ei tundnud ma end ebaõnnestununa, kui kohe tulemusi ei näinud,» kirjutab naine, kel õnnestus nii kaotada 20 kilo.
  4. Ära võitle oma isudega, püüa leida tervislikum viis neid rahuldada. «Ma ei ole tüdruk, kes ütleks iial saiale või pitsale ei! Sellega leppimine ja mitte enda vihkamine oli esimene oluline samm. Ma leidsin viisi neid isusid tervislikumalt rahuldada. Lillkapsapõhjaga pitsa asendab suurepäraselt pitsaisu.»
  5. Asenda igavussöömine mõne teise rahustava tegevusega. Kui sa lõpetad iga kord snäkkimise, kui sul on igav, märkad sa peagi, et tegelikult polnudki sa näljane. Kui tunned igavust (või nälga, kuigi ratsionaalselt võttes ei tohiks sa näljane veel olla), siis leia endale muid tegevusi. Asenda snäkkimine näiteks küünte lakkimisega, nagu tegi üks neiu. Iga kord, kui ta poes ostis tervislikku sööki rämpstoidu asemel, lubas ta auhinnaks endale uut tooni küünelaki.
  6. Asenda toidu koju tellimine ise kodus kokkamisega. Arielle Calderon kaotas nii ligi 40 kilo.
  7. Loobu liftidest ja eskalaatoritest. Kui sa hakkad kõikjal lifti asemel treppe kasutama, võid sa kaotada kaheksa kuu jooksul 20 kilo, nagu õnnestus Danielle Rose’il, kes nüüd jookseb poolmaratone.
  8. Ära käi kodust enne trenni läbi. Tänu sellele nipile õnnestus Shannon Irelandil kaotada 20 kilo, sest kui ta läks töölt enne trenni koju, kadus tal igasugune motivatsioon end uuesti välja ajada.
  9. Või lõpeta jõusaalis käimine, kui sa seda südamest vihkad, ning leia nauditavaid treeningviise. Üks inimene kirjeldab, kuidas ta nüüdsest ootab iga järgmist treeningkorda, sest oskab seda nautida. Selleks tuli tal aga loobuda jõusaalist, sest vihkas seda kirglikult. Ta leidis, et naudib hoopis matkamist, aerutamist, joogat ja rattasõitu.
  10. Ära osta koju oma lemmikuid ebatervislikke snäkke. Nii ei teki sul isegi kiusatust.
  11. Alusta musta kohviga. Molly Smith kirjutab, et lõpetas kohvi piima ja magustajatega joomise ja see muutis ta elu.
  12. Loobu limonaadist.
  13. Ja alkoholist.
  14. Hellita end ja käitu endaga hästi. «Kui sa oled oma mõtetes leebe ja hell, on ka tervislikumalt toitumise otsusest palju lihtam kinni pidada,» ütleb James Wayde.
  15. Vaata, et sa kindlasti jooksid piisavalt vett.
  16. Vähenda suhkruga toite. Daniel P. Murphy kirjutab, kuidas ta loobus paastuajaks suhkrustatud toitudest ja jookidest (magustoidud, limonaadid jne) ning tal õnnestus 40 päevaga kaotada kümme kilo.
  17. Loobu lõplikult moedieetidest.
  18. Suhtu trenniskäimisesse kui sotsialiseerumisse. Võta seda kui lihtsalt viisi sõpradega hängida ning peagi märkad muutust ka füüsises.
  19. Ära ütle «ma soovin». Ütle «ma teen». Lõpeta unistamine ning otsusta, et sa hakkadki selline välja nägema või nii tervislikult elama. Muutus mõtlemises on kõige võti.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles